avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Somatie de plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Somatie de plata

Buna ziua. Tatal meu a facut un credit in anul 2009..anul acesta pe 5 iulie a decedat. Mama a primit acasa o somatie de plata din unui birou judecatoresc referitoare la mostenitorii lui.si someaza acolo ca daca nu se plateste se trece la executare silita. Eu si sora mea nu am dezbatut mostenirea sau succesiunea cum se spune....dar ce se poate intampla? il executa pe el, adica pe noi mostenitorii?
din asta este compusa mostenirea , insa eu nu stiu concret ce inseamna sa renunt, unde sa ma duc sa declar, si ce se poate intampla apoi?ce urmeaza?
Mostenirea e formata din active - casa, terenuri si din pasive- datorii. Renuntand la mostenire, renuntati si la unele si la altele, nu va mai streseaza creditorii , dar nici cu bunurile defunctului nu ramaneti. Declaratia se da la notar si mai departe, nu va intereseaza.
Daca renuntati dvs, poate acepta mostenirea alte rude ale tatalui- frati, surori sau urmasi ai acestora. Dansii va iau casa si terenurile si vor plati ei aceste datorii.
am inteles si va multumesc
La ce suma se ridica datoriile tatalui ? Daca datoria e mai mica decat cat valoreaza casa, nu aveti de ce sa renuntati la mostenire, faceti un efort si platiti in rate.
Daca ce mosteniti de la tata nu valoreaza prea mult fata de ce datorii are, atunci e cazul sa renuntati la mostenire si nici atunci pt ca datoriile se platesc doar in limita a ce mosteniti. Ar urma ca executorul sa scoata la licitatie ce bunuri a avut tatal si banii vor merge catre creditori, insa pana la executare stati in casa.
datoria este de 3100 de roni, insa somatia primita de la executor se refera la mostenitorii defunctului, , ne poate executa pe mine si sora, sau si mama?

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu creditul daca titularul a decedat? MihaelaPandia MihaelaPandia Buna ziua, Tatal meu a avut un credit in CHF la banca Piraeus.Din pacate ,in urma unor probleme grave de sanatate,a decedat saptamana trecuta...acum banca ne ... (vezi toată discuția)
Transmitere datorii la mostenitori Florin Negrea Florin Negrea parinti mei au facut un credit de nevoi personale in2007 la pireeus bank amindoi fara giranti fara nimic fara gaj tata a murit in 2010 mama trage sa moara m-am ... (vezi toată discuția)
Somatie cezar_iul cezar_iul in cazul in care cineva s-a sinucis si avea o datorie bancara cine se obliga sa o plateasca? persoana nu era casatorita, nu are giranti iar apartamentul in ... (vezi toată discuția)