avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1659 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Somatie de plata
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Somatie de plata

Buna ziua. Tatal meu a facut un credit in anul 2009..anul acesta pe 5 iulie a decedat. Mama a primit acasa o somatie de plata din unui birou judecatoresc referitoare la mostenitorii lui.si someaza acolo ca daca nu se plateste se trece la executare silita. Eu si sora mea nu am dezbatut mostenirea sau succesiunea cum se spune....dar ce se poate intampla? il executa pe el, adica pe noi mostenitorii?
Si ne perpelim atat pt 3100 de lei ? Mostenitoare e si mama daca ii era sotie la tata decesului.
la primirea unei somatii din partea unui executor este asa o senzatie de frica prima data, si mama nu stie ce sa faca si cum sa faca, problema este ca anoi acum trebuie sa gasim o intelegere cu executorul sau in urma somatiei poate trece direct la execuate? nu mai spun ca eu l-am si girat pe tata, .....si poate fara dor si poate sa ma execute pe mine prin poprire ma gandesc.....
Pai nu stati, mergeti si vb cu executorul, stabiliti sa platiti intr-un timp rezonabil.
Bineinteles ca fiind girant va poate executa si pe dvs, de fapt, mai degraba pe dvs decat pe restul, ca va executa mai repede decat pe restul.
Verificati la banca daca tatal dumneavoastra a avut asigurare pentru caz de deces. Daca a avut si a platit toate ratele la timp pana la data decesului va plati firma de asigurare.
De aceea este bine sa dati toate informatiile de la inceput deoarece puteti primi raspunsuri care sa nu va avantajeze. Faptul ca sunteti si girant iar suma nu este foarte mare anuleaza toate sfaturile legate de renuntarea la mostenire. Ce trebuie Dvs sa faceti este sa ajungeti cat mai repede la o intelegere cu executorul sau cu banca sa achitati ratele (asta bineinteles daca defuctul nu avea asigurare de viata caz i care lucrurile se rezolva mai usor).

Alte discuții în legătură

Ce se intampla cu creditul daca titularul a decedat? MihaelaPandia MihaelaPandia Buna ziua, Tatal meu a avut un credit in CHF la banca Piraeus.Din pacate ,in urma unor probleme grave de sanatate,a decedat saptamana trecuta...acum banca ne ... (vezi toată discuția)
Transmitere datorii la mostenitori Florin Negrea Florin Negrea parinti mei au facut un credit de nevoi personale in2007 la pireeus bank amindoi fara giranti fara nimic fara gaj tata a murit in 2010 mama trage sa moara m-am ... (vezi toată discuția)
Somatie cezar_iul cezar_iul in cazul in care cineva s-a sinucis si avea o datorie bancara cine se obliga sa o plateasca? persoana nu era casatorita, nu are giranti iar apartamentul in ... (vezi toată discuția)