avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1320 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita pentru neplata unui credit de nevoi ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita pentru neplata unui credit de nevoi personale fara garantie

Buna ziua.
Am contractat un credit de nevoi personale fara garantie,pe care,din mai multe motive,nu am reusit sa-l mai achit.
Banca,cum era de asteptat,a demarat procedurile de executare silita si a inaintat dosarul meu spre un executoriu judecatoresc.
In consecinta,dupa ceva timp,am primit o somatie de plata a respectivului credit la care s-a mai adaugat onorariul executorului plus alte cheltuieli.
Mentionez ca in momentul de fata platesc rate la o casa pe care am cumparat-o cu credit ipotecar,la care nu am restante.
In afara de casa,nu am alte proprietati pe numele meu si nici al sotiei(casa,teren,masina).
Intrebare pe care indraznesc sa v-o adresez este urmatoarea:
Ce presupune executarea silita in cazul meu,in cat timp se produce de la instiintarea venita prin posta?
Exista posibilitatea ca executorul sa vina sa-mi ia bunuri din casa sau se reduce totul la a-mi pune poprire pe salariu?
In situatia in care imi va pune poprire pe salariu,care va fi cuantumul acesteia?
Va multumesc anticipat.
@gi-jane....
Stimata d-na, eu unul ma declar natarau ! Banca X, unde are un credit de 43.000 de euro garantat cu imobilul si unde isi plateste ratele la zi, nu se poate opune executarii ? Prin vanzarea imobilului interesul bancii X este grav afectat. Numai un nebun ar mai plati pt. ceva ce nu are (pe imobilul vandut la licitatie nu-i sigur ca ia 10.000 de euro, cat sa plateasca creditul de la banca Y). Subiectul sunt convins ca intereseaza pe multi si de aceea m-am bagat in vorba. Va multumesc pt. orice lamurire !
Ultima modificare: Duminică, 3 Noiembrie 2013
DlGoe, utilizator
De un lucru sunt sigur:
-daca executorul imi va scoate casa la licitatie,la o suma evident mai mica,banca X la care am de platit creditul ipotecar de 43000 isi va lua probabil o mare parte din bani,poate chiar pe toti.
-in acelasi timp,banca Y care urmareste recuperarea debitului restant de 10000 euro nu isi va lua mare lucru,poate chiar nici un ban.
-eu voi ramane fara casa si dator la 2 banci:la banca X cu diferenta pana la 43000 euro iar la banca Y cu 10000 euro!
Nici nebun sa fiu si nu as mai plati vreun ban,pentru ca nu voi avea interes sa am poprire pe salariu,deci imi voi da demisia de la actualul loc de munca,oarecum stabil si voi munci fara forme legale in tara sau in afara ei.

In concluzie,am luat legatura cu executorul si urmeaza sa ma intalnesc in cursul saptamanii urmatoare cu dansul.
O sa ascult oportunitatile pe care mi le ofera dupa care o sa incerc sa-i explic speta de mai sus,cu speranta unei popriri pe salariu.
DlGoe a scris:

@gi-jane....
Stimata d-na, eu unul ma declar natarau ! Banca X, unde are un credit de 43.000 de euro garantat cu imobilul si unde isi plateste ratele la zi, nu se poate opune executarii ? Prin vanzarea imobilului interesul bancii X este grav afectat. Numai un nebun ar mai plati pt. ceva ce nu are (pe imobilul vandut la licitatie nu-i sigur ca ia 10.000 de euro, cat sa plateasca creditul de la banca Y). Subiectul sunt convins ca intereseaza pe multi si de aceea m-am bagat in vorba. Va multumesc pt. orice lamurire !


vedeti dumneavoastra de ce este important sa stii drept? Sunt notiuni pe care un profan nu le poate avea.

Creditorul ipotecar nu are decat un drept de preferinta, fata de ceilalti creditori. Acesta consta in faptul ca isi indestuleaza creanta cu prioritate fata de ceilalti. Alt drept nu are fata de acestia.
orice creditor are gaj general, poate executa silit orice bun al debitorului, ipotecat sau nu in favoarea altuia.
Ceea ce spune colegul Jocandi Causa ar trebui sa fie cunoscut de toata lume, si sa faca parte din cultura oricarui cetatean. Din pacate noi nu ne cunoastem nici drepturile, nici obligatiile, si nici nu ne place sa platim specialistii pentru a ne ajuta (nu ma refer la initiatorul topicului si la cei care pun intrebari aici, ci in general). Multi acceseaza credite negarantate si se culca pe o ureche cand intra in imposibilitate de plata, in ideea ca oricum nu au garantat cu nimic, sau chiar nu mai platesc din rea vointa. De asemenea foarte des obiectia la credite garantate, de genul: nu pun eu casa mea gir pentru suma asta. Asa ca prefera, chiar daca ar avea garantii, sa cumpere credite mult mai scumpe, negarantate, girand tot cu aceeasi casa pentru ele (banca fiind creditor chirografar) si riscand mult mai mult sa ajunga in imposibilitate de plata, deci sa isi piarda casa, decat daca ar accesa un credit garantat mai ieftin in conditii mai bune. Bine ar fi sa citeasca acest forum cat de multa lume inainte de a face boroboata, dar, din pacate, aici ne adresam dupa ce a survenit problema.
URGENT!Va multumesc anticipat pentru promptitudine!
Am primit somatie de executare imobiliara si as vrea sa fac contestatie la executare pentru ca din eventuala vanzare a imobilului achizitionat prin credit ipotecar la banca X,executorul nu si-ar recupera nici un ban in contul creditului de nevoi personale pe care l-am avut la banca Y,ba chiar as ramane fara casa si dator la 2 banci,in conditiile in care suma obtinuta din vanzarea imobilului nu ar acoperi soldul ramas.
Executorul nu se afla in localitatea mea de domiciliu,motiv pentru care va rog sa imi spuneti unde anume ar trebui sa merg si ce ar trebui sa fac pentru a depune contestatie la executare.Va multumesc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Septembrie 2015
radupe, utilizator

Alte discuții în legătură

Caz executare silita - valoare imobil CosminOM CosminOM Buna ziua, Am o intrebare legata de situatie in care ma aflu in prezent. Am avut un credit ipotecar, nu am putut sa il mai platesc (a venit criza, mi-am ... (vezi toată discuția)
Executare silita / partaj bunuri comune - partaj de creditor m_ella2005 m_ella2005 Speta: In perioada casatoriei, sotii X imprumuta mai multe sume de bani (cu sau fara contract autentic) de la terti. Intr-un contract sunt trecuti ambii ... (vezi toată discuția)
Executare silita pe un imobil al bancii hobbystyle hobbystyle Buna ziua In urma datoriei neachitate la termen(20000 euro)catre o persoana fizica,tribunalul a hotarat executare silita asupra bunurilor imobile. Bun imobil ... (vezi toată discuția)