avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Iesire din indiviziune - partaj judiciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Iesire din indiviziune - partaj judiciar

Buna ziua,

Actiunea pentru iesirea din indiviziune (partajul pe cale judecatoreasca) poate fi una comuna formulata de catre 2 dintre coproprietari in contradictoriu cu ceilalti proprietari? Se aplica si in acest caz prevederile art. 47 C.pr.civ.? Dupa parerea mea se aplica, dar as avea nevoie de o parere mai avizata.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: bamac , utilizator 10:28, 31 Martie 2009
Art 47 CPC se aplica in acest caz; se poate ca 2 coproprietari sa fie reclamanti, iar 2 sa fie parati, acest articol fiind si temeiul legal al actiunii de iesire din indiviziune.
Va multumesc tuturor pentru raspunsuri!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Regula unanimitatii in actiunea in revendicare Mihaela Enache Mihaela Enache De lege lata, avand in vedere Cauza Lupas, prin admiterea cererii, cum se pune ea in executare? se restituie bunul reclamantului, desi el nu e unic proprietar? ... (vezi toată discuția)
Aderare la recurs - admisibilitate MIXAM MIXAM Buna seara am si eu o rugaminte poate are cineva sa posteze practica in legatura cu subiectul. Este vorba de sentinta data doar cu cale de atac ... (vezi toată discuția)
Cerere anulata ca netimbrata, hotarare nerecurata etc etc Buna seara, Am avut un proces de iesire din indiviziune, a fost o singura infatisare la care am luat parte ambele parti, iar reclamanul nu a platit taxele ce ... (vezi toată discuția)