avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 486 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Somatie de plata cu executare silita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Somatie de plata cu executare silita

Buna ziua,

Acum 5 zile am primit de la SC MELLON ROMANIA o somatie de plata privind un contract mai vechi incheiat cu COSMOTE. Conform ultimei facturi emisa de COSMOTE aveam de plata o suma de 1.347,75 lei in luna septembrie 2008. In somatie sunt obligata sa platesc 2.638,91 lei reprezentand suma facturata +rezilierea contractului+penalitati pana la aceasta data. Am luat legatura cu cei de la Mellon si am stabilit ca voi face o plata de 100 de lei pana la sfarsitul acestei luni dupa care vom stabili cum pot plati in continuare. Dupa confirmarea acestei plati o angajata a Mellon mi-a spus pe un ton raspicat ca este prea putin si pana pe 15 Aprilie trebuie sa achit mai mult de jumatate din suma integrala altfel vor trece la executare silita. Intrebarea mea este: Ce decizie poate lua tribunalul in conditiile in care nu detin nici un fel de proprietate, am ramas fara loc de munca, locuiesc cu chirie si am in intretinere doi copii minori si pe mama mea in varsta de 73 de ani? Nu mai pun la socoteala faptul ca suma de 1.347,75 lei s-a acumulat in urma unor mesaje promotionale primite de la Cosmote carora eu le-am dat curs nefiind informata(cum era normal) de valoarea acestor mesaje.
Cel mai recent răspuns: Diana Persa , Avocat 14:18, 12 Aprilie 2009
buna ziua!cu o speta asemanatoare ma confrunt si eu. debitorul are un grad de handicap grav permanent, nu are venituri, are in intretinere un copil de 9 ani, si , mai mult, la dosar prezinta inscrisuri care atesta aceste aspecte si faptul ca la iesirea din spital(a fost internat de mai multe ori ), starea sa este ameliorata si i se recomanda sa evite starile conflictuale, efortul psihic mare, emotile negative, cu mentiunea de internare la nevoie la psihiatrie. S-a emis o somatie de plata acum aprox 1 an(debitorul nu a platit) si acum s-a mai introdus o cerere de chemare in judecata pe aceeasi procedura speciala prin care se solicita plata penalitatilor conventionale si a daunelor interese. intrebarea mea este ce sanse sunt ca sarmanul om sa fie obligat la plata, in situatia in care nu are cum sa se intretina. Abonamentul pe care l-a facut la o firma de telefonie mobila este rezultatul unei inselatoriii, el nefiind in fapt beneficiarul serviciilor, ci doar titularul in acte al contractului. va multumesc!
Sansele in somatia de plata depind de acte, si nu de starea speciala a debitorului. In aceasta procedura nu se administreaza probe, si prin simpla contestare a debitului de catre debitor, somatia se respinge si instanta va indruma partile spre procedura de drept comun. Sa depuna intampinare si sa motiveze, de ex, cu sustinerea ca nu este el adevaratul titular de contract.
Diana Persa a scris:

Nu se anuleaza factura, ci se prescrie dreptul creditorului de a cere executarea silita a debitului din factura, daca au trecut mai mult de 3 ani de la data scadentei facturii.
In continuare debitorul, daca doreste, poate plati de buna voie datoria, dar nu poate fi executat silit.


Ma scuzati dar nu prea am inteles au ce sa faca sau nu?pt k si eu am avut o restanta la oranga si am platit tot presionata de firma de recuperari si acum la cateva zile dupa plata la orange m-au sunat sa o achit si pe cea de la romtelecom.le-am zis k nu platesc nimic k au trecut 4 ani.si mi-a zis k se poate folosi in instanta convorbirea cum k am recunoscut k am datorii la ei..si nu inteleg ce poate sa-mi faca...nu am nimic pe numele meu..nu lucrez..ce se poate intampla?
Doamna/domnule, puteti sa strigati in piata sau sa umblati cu o pancarta legata de gat pe care sa scrieti ca aveti de platit suma X, termenul de prescriptie nu se schimba.
multumesc pt raspuns

Alte discuții în legătură

Factura de 3 ani cristina29 cristina29 Buna ziua! Prietena mea, care nu a achitat o ultima factura la cosmote( sau connex, ma rog, o firma de telefonie mobila), ea fiind emisa in ianuarie 2006, a ... (vezi toată discuția)
Factura orange MaximB MaximB As dori de se poate un sfat in legatura cu ce trebuie sa faca o persoana simpla cand contractul a fost incheiat prin 2003-2004 (aceeasi problema la moda - un ... (vezi toată discuția)
Sfat firma recuperare creante onuflorin1987 onuflorin1987 In urma unor presiuni facute de Top Factoring,si primirea unei somatii de executare silita in privinta unei facturi restante Cosmote (600 lei factura+4000 lei ... (vezi toată discuția)