avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incheierea unui precontract la vanzarea unui apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incheierea unui precontract la vanzarea unui apartament

Va adresez rugamintea sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarea problema. Doresc sa vand un apartament si am optat pentru un cumparator care are bani cash (deci nu prin credit). Actele mele insa (cadastru si intabulare) nu sunt inca gata, vor fi abia peste 3 saptamani. Mi s-a spus ca, in aceasta situatie, ar fi bine sa inchei cu viitorul cumparator un precontract, pentru a exista o certitudine ca respectivul nu se va orienta catre un alt apartament in acest interval de 3 saptamani, dar si pentru el, ca sa aiba siguranta ca eu nu voi opta pentru alt cumparator. Deoarece tot demersul se va face intre doua persoane fizice, fara intermedierea unui agent imobiliar, va rog mult sa ma sfatuiti ce ar trebui sa trec in precontract (care este avansul in acest caz, dat fiind faptul ca pretul va fi de 36.000 euro). Respectivul cumparator mi-a spus ca 200-300 de euro, mi se pare cam putin, dar sincer nu sunt absolut deloc familiarizat cu acest procedeu, al precontractului. Va multumesc mult
cea mai buna varianta este cea in care se semnează actul, actul ramane la notar, partile merg la banca sa faca plata dupa care se intorc cu dovada ca s-a achitat pretul.

in momentul in care in contract se mentionează ca plata se face prin virament bancar, trebuie avuta anexa la contract dovada platii.

Vă mulţumesc mult. În precontract se menţionează că plata se face prin virament bancar şi prin numerar, însă eu aş prefera să fie exclusiv prin virament bancar, ptr. că e mai sigur atât pentru mine, ca vânzător, cât şi ptr. cumpărător. În acest caz, în care în precontract se precizează ambele modalităţi de plată, trebuie făcut vreun act adiţional în care să se menţioneze plata exclusiv prin virament? Sau se poate înscrie asta în contractul propriu-zis?
Mulţumesc foarte mult
de obicei, formularea este asta:
pretul stabilit de parti de comun acord este de X euro, ecivalentul in lei a X, care s-au achitat/se vor achita de catre cumparator astfel: suma de X s-a achitat de catre cumparator azi data semnarii prezentului contract de vanzare cumparare, iar diferenta de pret in valoare de s-a achitat de catre cumparator prin virament bancar, in contul nr.__ deschis la___, pe numele vanzatorului, a caror primire subsemnatul vanzator, personal o recunosc prin insasi semnarea prezentului inscris.

dar in fiecare contract, este descrisa exact modalitatea prin care se face plata, nu este nevoie de acte aditionale.

contractul este si trebuie sa redea situatia reala.
Va multumesc foarte, foarte mult
Sper că nu nepotrivit postată intrebarea mea, dar anetcontractul trebuie semnat de cele două părți cumpărător si vânzător????
Mulțumesc

Alte discuții în legătură

Precontract vanzare cumparare imobil elle77 elle77 am si eu o intrebare daca ma puteti ajuta; intentionez sa achizitionez un imobil prin credit ipotecar si agentia imobiliara vrea sa facem un precontract ... (vezi toată discuția)
Credit prima casa banca transilvania snowmax snowmax Buna ziua.Sotul meu a solicitat un credit prima casa,Eu si fratele meu îl giram!Azi,trebuie sa mergem la notar pentru a încheia antecontractul,ce anume ... (vezi toată discuția)
Promisiune de vanzare cumparare v.s precontract simona.elisa simona.elisa Buna ziua, m-ar interesa si pe mine care este diferenta daca exista unu intre o promisiune de vanzare cumparare si un precontract. Vreau sa achizitionez un ... (vezi toată discuția)