avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... NU inteleg de ce platesc pentru o locuinta DOUA ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

NU inteleg de ce platesc pentru o locuinta DOUA asigurari ?

Am luat o locuinta prin banca si am fost obligat sa fac asigurare la ia ,la o firma mare de asigurari. DE anul acesta mi au bagato si pe ce a obligatorie de stat pe aceiasi polita.EU stiam ca cei care au o polita de asigurare nu o mai poltesc si pe ce a de stat! Ma poate lamuri cineva ? MINTEA mea cred ca o ia razna cu astia!!!
Cel mai recent răspuns: androidu , utilizator 19:45, 12 Noiembrie 2013
”Am luat o locuinta prin banca si am fost obligat sa fac asigurare la ia ,la o firma mare de asigurari. DE anul acesta mi au bagato si pe ce a obligatorie de stat pe aceiasi polita.EU stiam ca cei care au o polita de asigurare nu o mai poltesc si pe ce a de stat! Ma poate lamuri cineva ? MINTEA mea cred ca o ia razna cu astia!!!”

Din punctul de vedere juridic, banca a gresit.

LEGE privind asigurarea obligatorie a locuintelor

Art 3 punctul 9
Nu intră sub incidenţa prezentei legi persoanele fizice şi juridice care şi-au încheiat o asigurare facultativă a locuinţelor care să acopere toate riscurile prevăzute în asigurarea obligatorie.

www.csa-isc.ro/files/Legea%20260_ian%202013.pdf‎

In cazul asta aveti 2 posibilitati: (liber la alegere)

1) Asigurare PAD (20 EURO) + Asigurare facultative (cu franzisa pe partea de riscuri acoperite deja prin PAD)

2) Asigurare facultative (care include toate riscurile prevazute de Legea) fara o asigurare PAD

Stimati colegi de forum, desi sunt impotriva maladiei financiare numita Asigurari Institutionalizate in cazul de fata nu este vorba de 2 asigurari, asa cum face o anumita banca austriaca si al carui caz credeam ca il povestiti.
In cazul PAD-urilor daca incheiati si o asigurare facultativa (nu cum spuneti Dvs de stat si particulare, nu mai suntem in 89) aceasta va trebui sa aiba o fransiza de 20.000 euro in cazul caselor de piatra/caramida/beton si de 10000 in cazul celor de chirpici . Acesti bani vor fi recuperati prin PAD. Franzsiza este DOAR in cazurile de cutremur, inundatie alunecare teren, riscuri acperite de PAD
SA mor ,daca mai inteleg ceva cu smecheriile astea. LA NAIBA cu asigurarile lor cred ca la anu nu mai platesc pe nici una. NU am BANI .CE o sa mi faca ?
Din pct meu de vedere daca aveti o polita facultativa, banii de la banca (imprumutul) este incasat deja(sunt in posesia dvoastra) vreau sa vad si eu cum pot sa va pot obliga sa incheiati PAD-ul. Va spun eu nu au cum.
Stefan din pacate pct 2 nu se mai poate realiza sa alegi o facultativa direct. Sunt 2 posibilitati.
1. Inchei PAD-ul adica cutremur, inundatie, alunecari de teren pt prima de 20 euro pt 20000 euro asigurati SI ATAT.
2. Inchei Pad-ul SI o facultativa ca sa fii despagubit si pentru alte riscuri. De obicei facultativele au ca si riscuri asigurate inclusiv, cutremur, inundatii, alunecari de teren.
In acest caz, in caz de ex cutremur, primesti din 2 parti despagubirea. Daca nu mai exista casa, apartamentul din cauza unui cutremur primesti maxim 20000 euro de pe PAD si diferenta de pe facultativa. Sa presupunem ca esti asigurat la 40000 euro pt cutremur pe facultativa, primesti doar 20000 euro de pe facultativa si 20000 euro de pe PAD. Pe facultativa suntem asigurati de ex pt incediu. Daca vb de ex de mai sus despagubirea o luam direct de pe facultativa max 40000 euro. Dar si aici trebuie sa fiti atenti deoarece firmele de asigurari despagubesc la metru patrat si bunuri cu facturi.

Stefan021 a scris:

”Am luat o locuinta prin banca si am fost obligat sa fac asigurare la ia ,la o firma mare de asigurari. DE anul acesta mi au bagato si pe ce a obligatorie de stat pe aceiasi polita.EU stiam ca cei care au o polita de asigurare nu o mai poltesc si pe ce a de stat! Ma poate lamuri cineva ? MINTEA mea cred ca o ia razna cu astia!!!”

Din punctul de vedere juridic, banca a gresit.

LEGE privind asigurarea obligatorie a locuintelor

Art 3 punctul 9
Nu intră sub incidenţa prezentei legi persoanele fizice şi juridice care şi-au încheiat o asigurare facultativă a locuinţelor care să acopere toate riscurile prevăzute în asigurarea obligatorie.

www.csa-isc.ro/files/Legea%20260_ian%202013.pdf‎

In cazul asta aveti 2 posibilitati: (liber la alegere)

1) Asigurare PAD (20 EURO) + Asigurare facultative (cu franzisa pe partea de riscuri acoperite deja prin PAD)

2) Asigurare facultative (care include toate riscurile prevazute de Legea) fara o asigurare PAD

Alte discuții în legătură

Asigurare locuinta facultativa Geom1 Geom1 Buna ziua, Locuinta este ipotecata in favoarea bancii si trebuie sa platesc anual o asigurare facultativa, in favoarea bancii, in functie de valoarea ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintei MARIA_O MARIA_O Buna ziua in cazul in care o persoana are un credit imobiliar pt care este obligata sa incheie o polita facultativa de asigurare a locuintei, reinnoita ... (vezi toată discuția)
Dilema: asigurare obligatorie(pad)-asigurare facultativa mykybz mykybz Cu scuzele de rigoare pentru ca nu am reusit sa adaptez discutiile interesante referitoare la subiectul asigurarii obligatorii a locuintei din acest forum, la ... (vezi toată discuția)