avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 455 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... NU inteleg de ce platesc pentru o locuinta DOUA ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

NU inteleg de ce platesc pentru o locuinta DOUA asigurari ?

Am luat o locuinta prin banca si am fost obligat sa fac asigurare la ia ,la o firma mare de asigurari. DE anul acesta mi au bagato si pe ce a obligatorie de stat pe aceiasi polita.EU stiam ca cei care au o polita de asigurare nu o mai poltesc si pe ce a de stat! Ma poate lamuri cineva ? MINTEA mea cred ca o ia razna cu astia!!!
Cel mai recent răspuns: androidu , utilizator 19:45, 12 Noiembrie 2013
polloctav a scris:

Ati putea renunta la polita PAD, deoarece aveti deja o asigurare mai completa

Prin modificarea legii, nu se mai poate renunta la polita PAD.Toti asiguratorii de cladiri, au primit dreptul de a emite si polite PAD iar facultativele nu mai pot cuprinde riscurile catastrofice pentru locuinta, decat pentru valoarea ce depaseste pe cea acoperita de PAD precum si pentru eventual alte riscuri.Cei 20 E sunt scazuti din prima facultativei si sunt incasati separat pentru PAD(au alta destinatie)

Bine, si in caz de dezastru cine plateste ?
nucu$ a scris:

polloctav a scris:

Ati putea renunta la polita PAD, deoarece aveti deja o asigurare mai completa

Prin modificarea legii, nu se mai poate renunta la polita PAD.Toti asiguratorii de cladiri, au primit dreptul de a emite si polite PAD iar facultativele nu mai pot cuprinde riscurile catastrofice pentru locuinta, decat pentru valoarea ce depaseste pe cea acoperita de PAD precum si pentru eventual alte riscuri.Cei 20 E sunt scazuti din prima facultativei si sunt incasati separat pentru PAD(au alta destinatie)

Prin ce legea (sau OUG) s-a facut aceste modificari? Sincer, n-am gasit ! Adica, dvs spuneti ca nu mai putem renunta la polita PAD in cazul in care avem deja o polita facultative care acopera toate riscurile. Legea (pe situl CSA) nu include aceste prevedere mentionate de dvs!
Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2013
Stefan021, utilizator
V-am invitat sa parcurgeti articolul .
Daca ati fi citit, gaseati si legea: Legea nr. 243/2013, publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 456, din 24 iulie 2013.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
Follow us: Avocatnetro on Facebook
DOMNILOR, traim in ROMANIA si n e putem astepta la cite un cutreur din partea GUVERNULUI in fiecare ZI. VOI a ti auzit vreo dezbatere pe la televizor cind s a samnat aceasta lege , pe care dm BASESCU anul trecut a refuzat sa o samneze, pentru ca i s a parut anormala ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare locuinta facultativa Geom1 Geom1 Buna ziua, Locuinta este ipotecata in favoarea bancii si trebuie sa platesc anual o asigurare facultativa, in favoarea bancii, in functie de valoarea ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintei MARIA_O MARIA_O Buna ziua in cazul in care o persoana are un credit imobiliar pt care este obligata sa incheie o polita facultativa de asigurare a locuintei, reinnoita ... (vezi toată discuția)
Dilema: asigurare obligatorie(pad)-asigurare facultativa mykybz mykybz Cu scuzele de rigoare pentru ca nu am reusit sa adaptez discutiile interesante referitoare la subiectul asigurarii obligatorii a locuintei din acest forum, la ... (vezi toată discuția)