avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 480 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... NU inteleg de ce platesc pentru o locuinta DOUA ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

NU inteleg de ce platesc pentru o locuinta DOUA asigurari ?

Am luat o locuinta prin banca si am fost obligat sa fac asigurare la ia ,la o firma mare de asigurari. DE anul acesta mi au bagato si pe ce a obligatorie de stat pe aceiasi polita.EU stiam ca cei care au o polita de asigurare nu o mai poltesc si pe ce a de stat! Ma poate lamuri cineva ? MINTEA mea cred ca o ia razna cu astia!!!
Cel mai recent răspuns: androidu , utilizator 19:45, 12 Noiembrie 2013
Nimic momentan. Asta bineinteles daca nu ai nevoie de ceva de la primarie, sau poate o scutire din asta la caldura (iti cere polita obligatoriu). Asta in cel mai bun caz avand in vedere ca daca ar da amenzi toti banutii ar intra la finantele locale. Mie imi este frica sa nu se gandeasca astia si sa ceara politele retroactiv si cine nu a avut toti anii asigurare sa plateasca retroactiv. (asa a facut si la sanatate cu pfa-urile de se judeca si acum bietii oameni)
androidu a scris:

SA mor ,daca mai inteleg ceva cu smecheriile astea. LA NAIBA cu asigurarile lor cred ca la anu nu mai platesc pe nici una. NU am BANI .CE o sa mi faca ?

matthias7 a scris:

Din pct meu de vedere daca aveti o polita facultativa, banii de la banca (imprumutul) este incasat deja(sunt in posesia dvoastra) vreau sa vad si eu cum pot sa va pot obliga sa incheiati PAD-ul. Va spun eu nu au cum.

Daca exista obligatia de a incheia asigurare, incalcarea ei poate genera inclusiv declararea creditului scadent inainte de termen. Credeti-ma, nu doriti sa vedeti cum pot bancile sa oblige clientii sa se tina de contract:)
Eu cred ca nici o banca nu declara creditul scadent la un bun platnic. Polita PAD este obligatorie pentru cei care NU AU facultativa incheiata inainte de luna a iulie. 2013.Acum cred ca este un abuz iar abuzurile se rezolva in instanta si cu prima ocazie la mediator. Sau poti sa nu te complici si sa achiti suma. Sau poti sa lupti pt fiecare banut al tau.

longhorn a scris:

matthias7 a scris:

Din pct meu de vedere daca aveti o polita facultativa, banii de la banca (imprumutul) este incasat deja(sunt in posesia dvoastra) vreau sa vad si eu cum pot sa va pot obliga sa incheiati PAD-ul. Va spun eu nu au cum.

Daca exista obligatia de a incheia asigurare, incalcarea ei poate genera inclusiv declararea creditului scadent inainte de termen. Credeti-ma, nu doriti sa vedeti cum pot bancile sa oblige clientii sa se tina de contract:)

Spiritele s-au incins iar parerile sunt impartite! Va rog sa cititi acest articol foarte explicit privind faptul ca exista obligatia asigurarii PAD iar facultativ, a unei polite care excede riscurile din PAD (numeric si/sau valoric).
www.avocatnet.ro/content/art...
Asiguratorii emit ambele polite si raporteaza primariilor locale situatia asigurarilor.
Nu va amagiti ca amenda nu poate fi aplicata, mai ales in conditiile de "foame" financiara a primariilor, deja gratulate cu posibilitatea majorarii taxelor locale cu pana la 20%. #-o
Cat de curand vor aparea somatiile, pe care le puteti anula prezentand adeverintele eliberate odata cu polita PAD.
Conditia asigurarii bunului in contractul de credit, este stipulata ca motiv de reziliere in caz de neincheiere pentru imobilului ipotecat/gajat.Banca isi conserva valoarea creditului, prin asigurarea solicitata clientului, asigurare care trebuie sa acopere si "toate riscurile" si eventual diferenta peste cei 20000E, pana la cea a creditului acordat.
Nu trebuie sa o luati razna pentru ca este foarte simpla explicatia pentru aceasta speta. In primul rand ca polita "obligatorie" acopera doar riscurile producerii unui dezastru natural, asa cum este si denumirea ei. Apoi, asigurarea perceputa de banca se refera la suma primita de dvs.cu titlu de credit....Altfel spus, asigurarea nu este pentru locuinta ci pentru suma de bani primita...Locuinta a fost ipotecata in favoarea bancii, insa aceasta nu are ce face cu locuinta in situatia in care dvs nu mai sunteti solvabil sau daca vreun vecin neglijent lasa gazelle deschise si se produce o deflagratie...Dvs nu veti avea de unde sa platiti o suma asa de mare in situatia producerii unor astfel de evenimente, astfel ca asiguratorul preia acest risc contra unei sume de bani platita de regula lunar de debitorul creditului, pentru care despagubeste pe creditorul banca....
Ati putea renunta la polita PAD, deoarece aveti deja o asigurare mai complete, insa pentru 20 de euro /an nu cred ca este indicat. Sper ca ati inteles explicatia si utilitatea acestor polite.

Alte discuții în legătură

Asigurare locuinta facultativa Geom1 Geom1 Buna ziua, Locuinta este ipotecata in favoarea bancii si trebuie sa platesc anual o asigurare facultativa, in favoarea bancii, in functie de valoarea ... (vezi toată discuția)
Asigurarea obligatorie a locuintei MARIA_O MARIA_O Buna ziua in cazul in care o persoana are un credit imobiliar pt care este obligata sa incheie o polita facultativa de asigurare a locuintei, reinnoita ... (vezi toată discuția)
Dilema: asigurare obligatorie(pad)-asigurare facultativa mykybz mykybz Cu scuzele de rigoare pentru ca nu am reusit sa adaptez discutiile interesante referitoare la subiectul asigurarii obligatorii a locuintei din acest forum, la ... (vezi toată discuția)