avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... NEPLATA PENSIEI DE INTRETINERE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

NEPLATA PENSIEI DE INTRETINERE

Buna ziua ! cum pot sa dovedesc legal neplata pensiei de întreținere a copilului , aceasta ne fiind achitata de acum 7 luni ? unde trebuie sa merg sau ce trebuie sa fac? multumesc !



Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:04, 12 Noiembrie 2013
400 de lei definitiv si irevocabil / dar ...daca el nu are nici un loc de munca asta inseama 0,asa ca ... trebuie sa ma bat cu vântul . Aceasta pensie este calculata drept venit !pe care eu nu il mai am....
Tatal nu are bunuri care sa se poata executa ?
Puteti sa faceti si altfel, sa il actionati in judecata pt recalculare pensie, tatal sa vina cu dovada ca nu are venituri si astfel sa obtineti.. o micsorare a pensiei raportat la venitul minim, daca mai e si net, va fi 150 de lei sau poate si mai putin daca mai are si alte obligatii.


Si cu venitul asta, va incadrati sau nu la subventie?
Daca nu mai are loc de munca, de ce nu ati introdus actiune de stabilire a pensie raportat la venitul minim pe economie? In materie de pensie de intretinere nu exista definitiv si irevocabil, pensia poate fi modificata de fiecare data cand se schimba mijloacele debitorului.Ati fi avut o hotarare cu o pensie de aprox 15o lei. Dv nu va luptati cu morile de vant, ci cu comoditatea.
deci , îmi sugerați sa merg din nou la politie sau direct la tribunal? deoarece e a 5 oara cind se schimba situatia lui finaciara in decurs de 1 an
Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2013
milea32, utilizator
La Judecatorie, cu o actiune de stabilire a pensiei de intretinere in procent din venitul lunar net, iar in eventualitatea in care debitorul nu realizeaza venituri, procent din venitul minim national. Pentru a nu lasa loc de interpretari, cereti, de asemenea, ca in eventualitatea in care procentul va fi raportat la venitul minim, instanta sa specifice expres daca procentul se va raporta l venitul minim brut sau la cel net.
Ultima modificare: Marți, 12 Noiembrie 2013
m_ella2005, utilizator

Alte discuții în legătură

Neplata pensiei cu rea credinta...cum dovedesc? RAMOnaBC RAMOnaBC buna ziua...neplata pensiei alimentare din rea credinta...cum dovedesc eu ca e rea credinta?nu lucreaza cu carte de munca....face bani din ... (vezi toată discuția)
Neplata pensie minor adalyfe adalyfe buna-ziua. am un copil de 7 ani. tatal copilului a terminat somajul luna trecuta,cand mi-a trims o suma infima de 32lei! desi a fost obligat sa plateasca 1/4 ... (vezi toată discuția)
Lucreaza la negru in strainatate si nu vrea sa achite pensia alimentara casanova30bc casanova30bc Buna seara spuneti-mi si mie legea 305 ali 1 lit c din codul penal privind abandonul familiar se aplica si in cazul in care nu realizeaza nici un venit ... (vezi toată discuția)