avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Solicitare informatie eliberare act de identitate ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Solicitare informatie eliberare act de identitate expirat

Buna ziua,

Va rog sa imi precizati daca in momentul cand doresc sa imi reinnoiesc cartea de identitate (care este expirata) este nevoie sa mai fie prezent si altcineva in afara de proprietarul locuintei.
Mentionez ca proprietarul locuintei in discutie, conform actului de proprietate sunt eu si sotia mea si ca in actul de proprietate este mentionat la persoane cu drept de habitatie viagera si tatal meu.

Am mers astazi dimineata cu actele necesare sa imi preschimb cartea de identitate iar persoana de la evidenta populatiei a spus ca trebuie sa vina si tatal meu ...

Multumesc anticipat pentru timpul acordat si astept cu interes punctul dvs de vedere referitor la posibilitatea de a reiinoi cartea de identitate fara sa fie nevoie de aducerea tatalui meu de la tara.

Cu stima,
Ionut
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:25, 21 Noiembrie 2013
drept de decizie asupra proprietatii la care a renuntat.


Nici nu are, dvs aveti , dvs puteti dispune de proprietate cum doriti- o ipotecati ( daca v- accepta cineva), o vindeti. Dvs aveti nuda proprietate, adica lipsita de continut.
Tatal are dreptul sa stea in acea locuinta nestingherit in toata casa ( ati fi putut sa ii limitati dreptul la o camera de ex ) asta inseamna ca veti locui acolo doar cu acordul lui.
Despre atributele/ dezmembramintele dreptului de proprietate, va puteti informa pe internet.

nuda proprietate-Drept de proprietate care a suferit o restrangere temporara prin aceea ca posesia si folosinta asupra bunului ce face obiectul sau au fost transmise unei alte persoane, beneficiare a unui drept de uzufruct, uz sau abitatie.
drept de abitatie-este un drept de uz care are ca obiect o locuinta si care confera titularului sau dreptul de a poseda si folosi acea locuinta, proprietatea altei persoane, pentru satisfacerea nevoilor de locuit ale lui si ale familiei sale. Dreptul de abitatie poate fi constituit prin contract si testament.

V-am mai scris ca nu e necesar sa se deplaseze, ori merge la un notar in localitate sau in ca apropiata, ori ii puteti trimite notarul acasa sa ii ia o declaratie.
Nu e un repros, insa trebuie sa zic, semnati contracte si abia apoi cand va loviti de una sau alta, va interesati sau aflati ce ati semnat.
Tatal dvs tot prin declaratie, poate renunta la dreptul de abitatie, mai alea ca are unde sta si radiati sarcina din cartea funciara.





Ultima modificare: Miercuri, 13 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator
Acceptul de habitat viager a fost dat in contextul in care daca doreste poate sa stea in acea locuinta . Asta nu este echivalent cu ceea ce spuneti dvs si anume ca eu, in calitate de proprietar, pot sta acolo doar cu acordul lui .
Prin actul de proprietate am dobandit dreptul de a locui in acea locuinta si in plus de asta am fost de acord sa stea si el cand doreste. Este nonsens ceea ce afirmati si anume ca au pot sta in locuinta doar cu acordul lui. Atunci oare mai sunt proprietar daca depind de persoana careia i-am acordat drept de habitat viager?
Faceti referire la "nuda proprietate" insa in contractul de CV nu face niciunde precizarea ca dreptul de habitat viager al tatalui rasfrange asupra mea "nuda proprietate" si nici ca cedez bunul dobandit spre folosinta cuiva ci doar se mentioneaza ca ofer drept de habitat viager adica poate sta in locuinta alaturi de mine pana la sfarsitul vietii.
Este aberant si abuziv ceea ce sustineti : nimeni nu poate ingradi dreptul la proprietate unui proprietar. Cred ca totusi la mijloc e o neintelegere sau o proasta interpretare a legislatiei romanesti .
nici ca cedez bunul dobandit spre folosinta cuiva ci doar se mentioneaza ca ofer drept de habitat viager adica poate sta in locuinta alaturi de mine pana la sfarsitul vietii.



:rofl: sigur asa scrie sau asa ati fi vrut sa scrie ?
Adevarul e ca.. aberez, mergeti si va faceti buletin atunci, succes!. :rolleyes:
Va trebuie obligatoriu acordul tatalui, pentru ca prin actul de proprietate pe care il aveti, dumneavoastra ati dobandit dreptul de proprietate, iar prin dreptul de habitat viager, tatal dumneavoastra a dobandit dreptul de a locui in locuinta, iar ca sa domiciliati in acea locuinta trebuie sa aveti acordul tatalui dumneavoastra, pentru ca dumnealui are dreptul sa stabileasca daca va primeste in locuinta sau nu.
romania inedit a scris:
...iar ca sa domiciliati in acea locuinta trebuie sa aveti acordul tatalui dumneavoastra, pentru ca dumnealui are dreptul sa stabileasca daca va primeste in locuinta sau nu.


ce scrieti mai sus se refera la contractul cu uzufruct viager. Daca tatal avea retinut dreptul de uzufruct pe toata casa, putea sa ma dea si afara (ipotetic vorbind) din casa daca dorea. In acest caz aveam doar nuda proprietate adica dreptul de proprietate golit de atributele usus (folosinta) si fructus (fructe, dobanzi...). Deci eu aveam doar abusus (drept de dispozitie). Asta inseamna uzufructul.

abitatul viager confera DOAR drept de locuinta pe timpul vietii.

haideti sa nu confundam uzufruct viager cu abitatul viager .


in fine .... voi vedea cum fac sa imi iau liber de la servici sa merg la tara sa il aduc la evidenta populatiei...
Ultima modificare: Joi, 14 Noiembrie 2013
Ares-3, moderator

Alte discuții în legătură

Uzufruct Sorina34 Sorina34 Am cumparat un apartament eu sunt proprietara iar varul meu are uzul fruct. Eu vreau sa il vand pot fara el? Dacă el nu e de acord cu vânzarea ap. Pot pune ... (vezi toată discuția)
Drept habitatie viagera mariamem mariamem Buna seara.Am si eu o problema in legatura cu vanzarea unui teren. Eu sunt proprietara unui teren pe care a existat un imobil cand l-am achizitionat. In ... (vezi toată discuția)
Despre uzufruct cristyan cristyan Am luat un teren de la tatal meu cu uzufruct viager .Pe acel teren pe care nu se afla nimic m-am apucat de construit o casa,( la inceput chiar cu ajutorul ... (vezi toată discuția)