avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Solicitare informatie eliberare act de identitate ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Solicitare informatie eliberare act de identitate expirat

Buna ziua,

Va rog sa imi precizati daca in momentul cand doresc sa imi reinnoiesc cartea de identitate (care este expirata) este nevoie sa mai fie prezent si altcineva in afara de proprietarul locuintei.
Mentionez ca proprietarul locuintei in discutie, conform actului de proprietate sunt eu si sotia mea si ca in actul de proprietate este mentionat la persoane cu drept de habitatie viagera si tatal meu.

Am mers astazi dimineata cu actele necesare sa imi preschimb cartea de identitate iar persoana de la evidenta populatiei a spus ca trebuie sa vina si tatal meu ...

Multumesc anticipat pentru timpul acordat si astept cu interes punctul dvs de vedere referitor la posibilitatea de a reiinoi cartea de identitate fara sa fie nevoie de aducerea tatalui meu de la tara.

Cu stima,
Ionut
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 16:25, 21 Noiembrie 2013
Am inteles ... deci instanta este cea care stabileste acest lucru. Credeam ca pot merge la notar, dau o declaratie ca nu mai locuieste de 15 ani la adresa respectiva si se considera ca abitatia este nula.
Totul ma intereseaza in contextul in care nu doresc sa fac 2 drumuri la tara, sa ma invoiesc de la servici si sa mai pierd si o zo pe drumuri ptr reiinoirea unui buletin expirat ...
 În cazul în care uzufructuarul unui imobil solicită eliberarea unui act de identitate nu este necesară declaraţia nudului proprietar, ca dovadă a adresei de domiciliu;
 Dacă nudul proprietar solicită eliberarea actului de identitate, în acest caz este necesară declaraţia uzufructuarului;
 Dacă persoana care beneficiază de abitaţie solicită eliberarea actului de identitate, în acest caz este necesară declaraţia proprietarului;
Identificati singur in ce situatie va aflati conform actelor incheiate.
Puteti sa mergeti cu tata la notar si sa renunte la clauza, asta numai daca si dansul este de acord.
Ultima modificare: Luni, 18 Noiembrie 2013
Justitiarul711, utilizator
Din cunostintele mele, declaratia nudului proprietar nu are de ce sa fie necesara.

Dv. sunteti nud proprietar ca asa v-ati facut; nu puteti lua dreptul unui om (de abitatie in cazul asta) doar ca asa vreti dv. (adica numai printr-o declaratie a dv.) caci atunci ar domni haosul si ati putea descoperi ca intre timp a dat tatal dv. o declaratie sa va ia nuda proprietate sau vecinul si-a luat dreptul de abitatie al tatalui dv. Ilogic, nu?

In rest, nu cred ca va este foarte clar de ce si cum, cert e ca ori faceti demersuri aproximativ cum le-ati inteles ori va duceti la unul care va poate invata ce si cum.
Inca odata: dreptul de proprietate al dv. nu va da sansa de a sta in acel imobil decat daca tatal dv. doreste asta in aceeasi masura in care acelasi drept de proprietate nu da dreptul proprietarului casei unde locuiesc sa intre si sa stea aici unde locuiesc eu.
Proprietatea e aparata, insa nu inseamna ca restul drepturilor sunt adieri de vant, au si ele protectioa si importanta lor.
Oricum, timp mai mult nu cheltuiti, bani insa, da; depinde si daca faceti renuntare la abitatie sau declaratie de luare in spatiu, sigur, au preturi diferite.

Stima colegei gi_jane pentru chinul si explicatiile ei. :love2:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Uzufruct Sorina34 Sorina34 Am cumparat un apartament eu sunt proprietara iar varul meu are uzul fruct. Eu vreau sa il vand pot fara el? Dacă el nu e de acord cu vânzarea ap. Pot pune ... (vezi toată discuția)
Drept habitatie viagera mariamem mariamem Buna seara.Am si eu o problema in legatura cu vanzarea unui teren. Eu sunt proprietara unui teren pe care a existat un imobil cand l-am achizitionat. In ... (vezi toată discuția)
Despre uzufruct cristyan cristyan Am luat un teren de la tatal meu cu uzufruct viager .Pe acel teren pe care nu se afla nimic m-am apucat de construit o casa,( la inceput chiar cu ajutorul ... (vezi toată discuția)