avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 440 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Revocare prevederi H.G.R. în contencios administrativ
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Revocare prevederi H.G.R. în contencios administrativ

Bună seara,
Am întocmit şi înaintat plângere administrativă prealabilă, prin care am solicitat revocarea unor prevederi ale unei anexe (anexă cu caracter clasificat) la o Hotărâre de Guvern invocând un drept constituţional şi anume, egalitatea în drepturi.
Prin răspunsul formulat de către cei în drept să o facă, îmi aduc la cunoştinţă că "actul normativ nu are caracter individual, având aplicabilitate pentru o categorie de persoane definite ca fiind cadre militare în activitate, sens în care nu se poate dispune revocarea acestora"
Întrebare:
Se pot sau nu, revoca prevederile unui act normativ, în condiţiile în care acestea prin comparaţie cu prevederile unei Legi îmi încalcă un drept constituţional?.
Mulţumesc.
Cel mai recent răspuns: FARKAS TRAIAN IOSIF , utilizator 09:51, 17 Noiembrie 2013
Mulţumesc mult pentru informaţiile şi atenţia acordată.
Sper ca acestea să fie de folos şi altora.
Încă o dată vă mulţumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fapta de a nu raspunde la o plangere prealabila in termenul de 30 de zile Tutilescu65 Tutilescu65 Ce se poate intampla daca de exemplu o institutie publica raspunde la plangerea prealabila dupa expirarea termenului de 30 de zile prevazut de art. 2, alin. ... (vezi toată discuția)
Temeiul legal al termenului de contestare a sancþiunii disciplinare dispuse în cazul unui funcþionar public Laurys Laurys Buna ziua, Ma puteti ajuta cu urmatoarea informatie: care este termenul in care poate fi contestata decizia de sanctionare disciplinara aplicata prin ordin ... (vezi toată discuția)
Cum este cu interesul in cazul incercarii de anulare a unui act normativ ? LuchianSeb LuchianSeb Buna seara. Mai multe persoane am fost amendate in baza unei hotarari de consiliu local care este nelegala. Am depus contestatii si am castigat. Dar vrem sa ... (vezi toată discuția)