Buna seara! In urma cu un an si jumatate o pers din familia mea a decedat intr-un accident de munca. Dosarul de cercetare a evenimentului de catre Inspectoratul Teritorial de Munca a fost trimis la Parchet, dar acesta a dispus neinceperea urmaririi penale. Deoarece am contestat in instanta PV intocmit de ITM, acum in instanta am aflat ca ar fi trebuit sa primesc aceasta rezolutie de la parchet, sau ca ar fi trebuit sa ma cheme Politia. ( Sunt complet straina de astfel de evenimente). Tot din dosarul de cercetare a evenimentului am aflat ca s-a dispus neinceperea urmarii penale, am vazut ca sunt anexate aceste rezolutii catre cealalta persoana accidentata si catre firma la care a avut loc accidentul. Intrebarile pe care le adresez sunt urmatoarele: am fi trebuit eu sa solicit de la parchet, in calitate de sotie a persoanei decedate, care este stadiul anchetei, daca s/a dispus sau nu inceperea urmaririi penale? este prea tarziu acum? am vazut pe rezolutiile anexate la dosar ca decizia poate fi contestata in termen de 20 de zile de la data primirii acesteia. O mai pot contesta daca eu inca nu am primit-o, si o solicit acum? va multumesc !
Instanta de Contencios Administratic si Fiscal a solicitat dosarul atat de la parchet cat si de la ITM ( cei de la ITM nu au avut nici un dosar de trimis instantei, fiind acelasi cu cel de la parchet. DE fapt ITM-ul a trimis dosarul la parchet. E corect asa?
le puteți formula și depune imediat ambelor instituții în același timp.Oricum, parchetul nu deține momentan dosarul iar instanța nu e datoare a vă comunica ceea ce nu-i aparține iar dvs. trebuie să contestați acea rezoluție parchetului și nu tribunalului, secția civilă/C.Administrativ.La T. din 03 decembrie, instanța va dispune prin Încheiere de ședință varianta.
revin cu inca o intrebare. pana acum, in instanta am avut 3 infatisari. la prima presedintele de sedinta a cerut ca solutie pe teremn scurt relatii de la parchet cu privire la stadiul dosarului de urmarire penala. La a doua infatisare, pe data de 15 octombrie am aflat despre acest stadiu al dosarului penal, respectiv ca s-a dat Neinceperea urmaririi penale. Intrebarea mea este urmatoarea: Se presupune ca am aflat, am luat la cunostinta de acest fapt, ca s-a dat NUP, din instanta, si nu mai pot face nimic acum ( nu mai pot cere acea rezolutie, nu mai pot face nici contestatie)?
raspunsul pe care mi l-a dat forumistul "n53" mi se pare foarte clar si l-am inteles si mi se pare si cel mai logic, Dar am aflat si de aceasta varianta, respectiv ca daca am aflat in instanta ca s-a dar NUP, din acel moment in care am aflat asta incep sa decurga cele 20 de zile in care pot sa fac contestatia. si deci nu mai este necesar sa astept rezolutia. cum trebuie sa interpretez toata aceasta situatie?