Buna seara! In urma cu un an si jumatate o pers din familia mea a decedat intr-un accident de munca. Dosarul de cercetare a evenimentului de catre Inspectoratul Teritorial de Munca a fost trimis la Parchet, dar acesta a dispus neinceperea urmaririi penale. Deoarece am contestat in instanta PV intocmit de ITM, acum in instanta am aflat ca ar fi trebuit sa primesc aceasta rezolutie de la parchet, sau ca ar fi trebuit sa ma cheme Politia. ( Sunt complet straina de astfel de evenimente). Tot din dosarul de cercetare a evenimentului am aflat ca s-a dispus neinceperea urmarii penale, am vazut ca sunt anexate aceste rezolutii catre cealalta persoana accidentata si catre firma la care a avut loc accidentul. Intrebarile pe care le adresez sunt urmatoarele: am fi trebuit eu sa solicit de la parchet, in calitate de sotie a persoanei decedate, care este stadiul anchetei, daca s/a dispus sau nu inceperea urmaririi penale? este prea tarziu acum? am vazut pe rezolutiile anexate la dosar ca decizia poate fi contestata in termen de 20 de zile de la data primirii acesteia. O mai pot contesta daca eu inca nu am primit-o, si o solicit acum? va multumesc !
varianta de actiune, respectiv ca cele 20 de zile , perioada in care pot contesta, curg de la dat aflarii in instanta de faptul ca procurorul a dat NUP, in respectivul dosar penal, si nu prin primirea rezolutiei acasa, o am de un un avocat ( deci un avocat mi-a spus asta). ( iar eu stiu de pe data 15 octombrie). Cum trebuie sa actionez? Eu am studiat dosarul penal si am gasit declaratii contradictorii ale martorilor, un aviz psihologic facut ulterior datei producerii accidentului... cred ca cineva trebuie sa raspunda pt moartea cumplita pe care a avut-o un om. mai pot face eu ceva daca a exprirat perioada de formulare a contestatiei? sau mai sunt in termenul de a contesta, daca ar fi sa ma iau dupa aceasta ultima varianta?
Termenul de 20 de zile nu poate curge de la aflarea din instanta, nu exista nicaieri o asemenea reglementare, termenul curge de la comunicarea copiei de pe rezolutie/ordonanta si este stabilit clar conf.art.278 alin.3 c.p.p., mergeti la parchet si faceti demersuri in acest sens, vedeti daca ei nu cumva spun ca v-au comunicat-o, sa verifice la dosar daca exista comunicarea.
Buna seara! Revin cu acelasi subiect! Au trecut mai bine de 3 saptamani de cand am solicitat Parchetului, Rezolutia procurorului cu privire la finalitatea anchetei penale, pt accidentul de munca. Am trimis-o prin posta, cu confirmare de primire. Totul este in regula, au primit-o. Pana in momentul de fata nu am primit nici o Rezolutie. Ar mai trebui sa astept? Pe data de 3 decembrie, dosarul penal era inca in Instanta ( instanta de contencios Administrativ si fiscal ) . Am consultat acel dosar: sunt declaratii contradictorii ale martorilor...
Ar trebui sa ma duc in audienta la Primul procuror?