avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Recuperare cheltuieli reparatii acoperis bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Recuperare cheltuieli reparatii acoperis bloc

am schimbat acoperisul la bloc, inlocuit jgheaburi, atic si o parte de locatari nu vor sa participe financiar. cum este legal sa procedez? am sesizat asociatia dar nu s-a intamplat nimic. trebuie sa ma adresez unui avocat pentru actiune in instanta sau la un mediator?
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:25, 27 Iunie 2015
OK si care sunt, concret, pasii de urmat pentru chemarea in instanta a asociatiei de proprietari??? Este necesar neaparat avocat sau pot sa ma reprezint si singur??? Multumesc frumos pt precizari!
Asistenta unui jurist este necesara dar avand in vedere ca in zona dumneavoastra nu este nici unul "competent", asa cum spuneti, va trebui sa mergeti dumneavoastra in instanta.
Pasii: redactati o cerere de chemare in judecata a asociatiei de proprietari soliciatand instantei sa oblige asociatia sa faca reparatia.
La aceasta cerere anexati toate inscrisurile ce le detineti, de la actul de proprietate pana la cererile facute si la acare ati primit sau nu raspuns. Instanta va poate solicita si alte dovezi sau puteti propune dumneavoastra sa dovetiti ceea ce sustineti cu martori , cu expertize tehnice...

Citin ceea ce ati scris, constat ca v-ati canalizat eforturile intr-o directie putin gresita: nu trebuie sa va straduiti sa convingeti vecinii, ci trebuie sa solicitati presedintelui asociatiei sa constate, sa ia masuri, as prevada in buget, sa constituie fond s.a.m.d. Daca aveti asociatie de proprietari ati ales un presedinte, comitet, aveti administrat..., oamneni pe care-i platiti tocmai pentru a se ocupa, in primul rand de intretinerea si gestionarea proprieatii comune.
Pai va aflati in situatia descrisa de @Adriantot - pe care singur o recunoasteti.

Faceti asa cum a scris dansul, obtineti acordul as. proprietari. In final as. prop. o sa repartizeze suma de plata pe lista de plata pentru toti proprietarii, proportional cu CPI.
Odata trecuta in lista de plata, suma devine obligatie de plata pentru fiecare proprietar. In mod normal, suma respectiva o sa trebuiasca sa fie achitata (de buna-voie), daca nu, atunci as. prop. o sa procedeze in copnsecinta - actionarea in instanta a rau-platnicului.
Este cam complicat, dar asta este solutia pe care "o vad" in cazul dvs.
Pentru ca investitia este destul de costisitoare, discutati si cu vecinii "binevoitori" sa constituiti sumele in avans, terminati treaba si apoi mergeti cu documentele la asociatie.
Sfat:
- toate facturile sa fie eliberate pe numele as. proprietari;
- cautati 2-3 oferte de la firme diferite, cu care sa executati lucrarea;
- com. ex. al as. prop. decide firma care va ex. lucrarea; intocmiti Contract de prestari de servicii;
- devizele de lucrari sa fie afisate la avizierul as. prop.;
- daca aveti intelegerea as. prop., toate acestea se vor face prin as. prop., dar cu banii dvs.;
- la terminarea lucrarii intocmiti un proces verbal de receptie; din comisia de receptie sa faca parte 1-2 reprezentanti ai as. prop., dvs. si vecinii care au "cotizat";
- firma sa va elibereze un certificat de garantie;

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repararea acoperisului la bloc postman postman Locuiesc la ultimul etaj al unui bl.de 2 et.iar anul trecut am refacut acoperisul suportand toate cheltuielile doar eu deoarece asociatia nu sa implicat ... (vezi toată discuția)
Probleme legate de bunuri comune intr-un imobil lupu_alex12 lupu_alex12 Buna seara! Ma confrunt cu urmatoarea problema, si nu prea stiu cum sa-i dau de cap, avand in vedere ca sunt cam singur. Blocul in care stau, construit ... (vezi toată discuția)
Reparatie acoperis scara de bloc freeanifer freeanifer Pe scara mea s-au strins un colectiv de colocatori inimosi si au hotarit ca trebuie reparat , inlocuit acoperisul. Am auzit parca pe geam cum ma strigau in ... (vezi toată discuția)