avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Divort pe cale amiabila, partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Divort pe cale amiabila, partaj

Buna ziua! Am si eu o intrebare.... eu si sotul meu dorim sa divortam pe cale amiabila. de ceva timp se tot razgandeste si imi pune conditii. intrebarea mea este: in cazul in care exista o masina care este pe numele meu si este cumparata de parintii mei si s-a achizitionat in timpul casatoriei se imparte in cazul unui partaj?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 14:45, 22 Noiembrie 2013
Cartle si hainele ca si toate obiectele de uz personal sunt bunuri proprii conform ar.349 lit.b NCC, prin urmare va trebui sa vi le dea.

Cat despre bunurile care compun masa partajabila, acestea sunt cele achizitionate in timpul casatoriei. Deci dvs ar tb sa stiti din ce este compusa masa partajabila, daca exista astfel de bunuri in afara masinii.

In cazul divortului in instanta, parintii pot fi martori. Partajul este un dosar distinct de cel de divort, iar in acesta parintii nu pot depune marturie. Va trebui sa aveti alti martori care sa stie cum s-a achizitionat masina sau inscrisuri (de ex:extrase cont ale parintilor )
tot ce ati achizitionat in timpul casatoriei este prezumat a fi bun comun. pentru a demonstra contrariul trebuie proces de partaj si , in baza probeleor instata se va pronunta.
in cazul in care se razgandeste nu puteti divorta la notar, ci doar in instanta. nu va ajuta medierea daca nu este de acord....acordul de mediere este o tranzactie ce trebuie validata de instanta. tranzactia acatesa se poate face si de avocatii dvs. si prezentata direct in instanta.informarea privind beneficiile mediere este obligatorie dar, conform legii poate fi facuta si de avocatii dvs . sau de judector in instanta.

un acord de mediere v-ar ajuta la un eventual partaj, sa va recuperati 50 % din taxa de timbru ( care ste de 3% din valoarea patrimoniului partajabil)
Medierea va poate ajuta - daca ati fi de acrod asupra tuturor punctelor n-ati avea nevoie de mediere.
Medierea e preferabila actiunii in instanta pentru ca e o cale spre o intelegere in care nu trebuie sa demonstrati nimic.
Fiecare are niste doleante si impreuna cu o terta persoana, care se presupune echidistanta, faceti un compromis multumitor pentru ambele parti.
As mai avea o intrebare: in cazul in care eu deja am inceput sa imi duc din lucruri( haine, carti, ustensile de bucatarie, vesela etc... ) la mama ma poate acuza de furt? Pt ca de cand a observat ma tot amenininta ca nu am voie sa iau nimic din casa pana nu divortam si ca daca mai iau ma acuza de furt!
Va poate acuza binenteles, insa asta nu inseamna ca va avea si castig de cauza. Aveti grija sa aveti si martori care sa poata confirma ceea ce ati luat din casa, ca sa nu fiti acuzata si ca ati luat si altceva decat in realitate.

Alte discuții în legătură

Despre partaj sindilaru sindilaru Buna ziua, ma numesc Valentina si am 22 ani. Parintii mei sunt despartiti de foarte mult timp, mai precis din aproximativ anul 2002 cand tata a plecat in ... (vezi toată discuția)
Nelamuriri ContSters138888 ContSters138888 Sunt casatorita din august 2008.Apartamentul in care locuim este pe numele soacrei.Am vrut sa divortez in mai multe randuri insa sotul m-a amenintat ca \" ma ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie lichidarea regimului matrimonial in cazul divortului? antonia73 antonia73 Buna ziua. Vom divorta amiabil la notar, avand un copil minor si un altul major, insa inca in procesul de invatamant. Inteleg ca ar trebui sa facem o lichidare ... (vezi toată discuția)