avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 958 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţia la modă Preot ortodox interzice ingroparea unei decedate ...
Discuție deschisă în Discuţia la modă

Preot ortodox interzice ingroparea unei decedate adventiste in cimitirul ortodox

O bunică de vreo 81 de ani, nu are parte de liniște nici pe lumea cealaltă. Femeia a făcut greșeala ca, acum 2 ani, să treacă la adventiști.

Rudele, care sunt toate ortodoxe, i-au respectat dorința, însă nu s-au gândit că vor fi consecințe neașteptate.

Noul preot al satului [...] a reacționat violent după ce bătrâna a murit marți noapte, iar familia a cerut să o îngroape în cimitirul ortodox. Acesta se află pe raza comunei, dar nu ține de biserică.

“Ne-a spus aproape țipând că el nu o îngroapă pe bunica și că nu ne permite să sființim nici oasele rudelor aflate deja în mormântul familiei. Apoi, ne-a făcut plângere la poliție, fără niciun motiv, și i-a amenințat pe gropari că vor ajunge la Parchet, pentru profanare de mormânt. Așa ceva nu am crezut că vom trăi în mileniul III”, a declarat pentru max-media.ro nepoata decedatei [...]

[ link extern ]

Ce parere aveti? Si ce ar fi putut sau ar fi trebuit sa faca rudele femeii? Am vazut stirea la televizor, in plus fata de ce scrie aici au mai luat o declaratie de la o fata bisericeasca cu rang mai inalt care a spus ca asa scrie in Legea cimitirelor. Deocamdata nu mai scriu nimic; sunt foarte indignata, mi-am pierdut umorul asa ca mai astept.
Si yo care credeam ca suntem între fete doar..... :">

Așa cum evreii au Talmudul, așa si creștinii ortodocsi au Regulile lor!
Repet actul de concesiune este un contract semnat de Paroh si concesionar cu clauze in care se stipuleaza drepturile si obligațiile fiecărei părți.
Insa dacă cimitirul nu este parohial este un abuz. Dacă este parohial si exista act de concesiune si regulament al cimitirului care prevede clar ca nu pot fi inhumati decât ortodocsi se schimba calimera si calispera căci doamna stia acest lucru ....

Off topic

Mă gândesc sa trec la sintoism .....mie îmi place vara , marea, soarele.....promit sa îmi las trupul dincolo de marea teritoriala...

Sa sti ca suntem egali....aceeași viermi ne mananca, d aia vreau sa trec la sintoism....deși cred ca exista viermi si in mare..... :((
Ultima modificare: Vineri, 15 Noiembrie 2013
ContSters250994, utilizator
Eu sunt fascinata de budism si reincarnare :D Chiar daca inchei lantul trofic in burtica unui vierme o iau de la inceput.

Ares-3, moderator
Eu mă duc la Buda .....de mai multe ori pe zi! Asta înseamnă ca sunt budista?! Ca nu doresc acest lucru..... :stunned:

Nu o beau singura cafeaua, va invit si pe voi doua si pe domnul avocat dacă dorește compania noastră ..... :">
ContSters250994, utilizator

Eu mă duc la Buda .....de mai multe ori pe zi! Asta înseamnă ca sunt budista?!

Nu, inseamna altceva dar nu pot sa scriu. Nu mai bea atata cafea!

Discutia a deviat ca la orice priveghi :D
Ares_3 a scris:

Am facut cafea pentru toata lumea, nu beau singura. Si nicio seara frumoasa, unde-o stergi? :)

:)) La movie maker ;) Hai ca mai stau putin, nu ma pot abtine :coffee:
Femeia isi schimbase religia acum doi ani, locul era al ei de dinainte. Si-acum pe bune, in fata mortii nu suntem cu totii egali?

Ba da, dar nu cred ca mai exista disputa cu privire la locul de veci. Cand si-a schimbat religia, si-a asumat tot ce tine de aceasta convertire. Tu iti imaginezi un musulman in cimitir catolic sau evreiesc? Eu nu, si asta pentru ca trecerea la alta religie implica imbratisarea si practicarea altor rituri. De altfel, cultul mortilor este foarte important in orice religie, traditiile de dupa inhumare difera (pana la inexistenta in unele religii).

:offtopic:

Am venit eu cu cafeaua mea, dar e mai bun ce ai facut tu ;)

Alte discuții în legătură

Preotul ortodox i-a spus bunicii că nu va aproba înmormântarea ei lângă bunicul, unde are concesionat locul de veci, pentru că s-a pocăit. ce pot face ca să-l conving atunci când va sosi momentul? wazz wazz Buna ziua Bunicul meu a fost ingropat in cimitir ortodox acum 25 ani. Bunica mea are si ea loc de veci langa el tot de atunci. Ieri popa i a spus ca nu va ... (vezi toată discuția)
Poate un catolic sa fie inmormantat intr-un cimitir ortodox ilieiri ilieiri cimitirul apartine consiliului local in aceste conditii poate fi inmormantata persoane indiferent de religia din care apartine (vezi toată discuția)
Refuz inmormantare in romania a unei persoane incinerata in spania. ... paul_sonea paul_sonea Refuz inmormantare in Romania a unei persoane incinerata in Spania. Este legal? (vezi toată discuția)