Azi mass media a dezvoltat stirea.
Cei de la ProTV au luat interviu si unui consilier local pentru ca cimitirul este al comunei, nu al bisericii:
Reprezentantii primariei spun ca dreptatea este undeva la mijloc.
''In lege se spune ca daca au cimitir, sa mute acolo, dar nu spune de cand sau daca mai este proprietarul terenului concesionat, atunci era alta treaba. Si parintele are dreptate, si oamenii au dreptate'', incearca sa explice Ion Toader, consilierul local.
[ link extern ]
Cei de la Realitatea au obtinut si opinia unui superior al preotului:
"Atâta timp cât au cimitir, al cultului respective, şi nemaifiind membră a bisericii ortodoxe, trebuie să se meargă în cimitirul dumnealor. Nu putem amesteca oile cu caprele''.
[ link extern ]
Ce valoare are dreptul de concesiune al unui adventist fata de legile bisericii ortodoxe? Nu cred ca am formulat bine intrebarea dar sper ca se intelege: la o eventuala actiune in instanta deschisa de rudele femeii ce ar lua in considerare judecatorul?
In Legea privind cimitirele si serviciile funerare scrie ca trebuie sa se tina seama de vointa exprimata in timpul vietii de defunct, mi se pare dincolo de indoiala afirmatia rudelor ca femeia a vrut sa fie ingopata alaturi de bunicii, parintii si sotul ei.