avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Dauna totala [EDITAT]
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Dauna totala [EDITAT]

Buna seara.
As vrea sa aflu cum se calculeaza dauna totala. Am auzit ca as putea primi 75% din valoarea reala a masinii. cum se calculeaza valoarea reala? e vorba de un logan din 2007, pretul de nou fiind aproximativ 7000.
multumesc
Cel mai recent răspuns: vlavali , utilizator 21:05, 28 Februarie 2014
au dreptul de a va da un rapsuns privind despagubirea chiar dupa 90 de zile de la data avizarii daunei, sa va uitati in Ordinul CSA.aveti dreptul sa va adresati oricarui service conform normelor CSA
vlavali a scris:

Incercand astazi sa stabilesc o intalnire de conciliere mi s-a spus ca mai nou masina urmeaza a fi reparata. a primit acceptul de intrare in reparatie....
Am doua adrese primite precum ca e dauna totala, iar astazi ...surpriza ...poate fi reparata. (discount din partea service-ului)

Au acest drept de a ma tine fara masina 2 luni ca e dauna totala, iar acum sa poata fi reparata?

pot cere o alta reconstatare din partea unui service autorizat dacia? si eventual sa o mut pentru a fi reparata? necesita transport cu platforma.


Cateva precizari:
- aveti dreptul la acoperirea platii transportului numai o singura data, in caz de avarie,(autovehicul netransportabil) si numai de la locul accidentului pana la cel mai apropiat service .
- valoarea reparatiei determina incadrarea in dauna totala, asa ca aveti grija cum va incadrati la noul service.
- la dauna totala se plateste integral valoarea reala, daca pagubitul accepta reparatia, suportand plata diferentei de la valoarea reala > valoare deviz.
Functie de interesul pe care il aveti, decizia va apartine!!:thumbup:
este adevarat ca nu mai exista in lege posibilitatea de intrunire de conciliere? daca da, in baja carui articol se poate face o intrunire de conciliere?
Puteti sa va lamuriti aici:
www.avocatnet.ro/content/art...
buna seara,

pan la urma, a fost declarata din nou dauna totala. sunt multumit de coeficientul de uzura corectat.

daca accept varianta de 75% + epava(25%) este adevarat ca imi voi lua cei 75% din valoarea reala FARA TVA?

nu am gasit in ordin 14 din 2011 al csa un articol care sa faca referire la asta..

Alte discuții în legătură

Despagubire dauna totala - rca - stabilirea uzurii euphoria euphoria Acum 2 saptamani am fost implicat intr-un accident rutier pe dn1, in care nu eu am fost vinovatul. Vinovatul mi-a dat copie dupa asigurarea RCA, care este la ... (vezi toată discuția)
Dauna totala rca / catalog schwacke / valoarea reala auto Bujor-Marius Bujor-Marius Buna ziua, Pe data de 26.08.2012 am fost implicat intr-un eveniment rutier. Pe scurt, o doamna a intors in fata mea pe linia continua, neputand sa evit ... (vezi toată discuția)
Despagubiri in caz de dauna totala auto dorinamanci dorinamanci Am fost victima unui accident auto in urma caruia masina mea a suferit daune majore. Societatea de asigurari considera ca se incadreaza la daune totale. Este ... (vezi toată discuția)