Eu nu am scris ca tatal sa nu contribuie la cresterea minorului, am scris doar ca nu datoreaza pensie de intretinere.
Tatal trebuie sa ia legatura cu minorul si trebuie sa aiba dovezi ca mama minorului l-a impiedicat in mod repetat sa continue relatia cu minorul.
Avand in vedere faptul ca din ce ati relatat reiese ca dumneavoastra sunteti un parinte responsabil, sa nu uitati sa cereti in instanta drept de vizitare minor si program de vizita si plata in natura, pentru ca potrivit Noului Cod Civil aveti dreptul sa cereti asta.
Art. 530. -
(1) Obligația de întreținere se execută în natură, prin asigurarea celor necesare traiului și, după caz, a cheltuielilor pentru educare, învățătură și pregătire profesională
(2) Dacă obligația de întreținere nu se execută de bunăvoie, în natură, instanța de tutelă dispune executarea ei prin plata unei pensii de întreținere, stabilită în bani
(3) Pensia de întreținere se poate stabili sub forma unei sume fixe sau într-o cotă procentuală din venitul net lunar al celui care datorează întreținere. Dispozițiile art. 529 alin. (2) și (3) rămân aplicabile.
Art. 529. -
(1) Întreținerea este datorată potrivit cu nevoia celui care o cere și cu mijloacele celui care urmează a o plăti
(2) Când întreținerea este datorată de părinte, ea se stabilește până la o pătrime din venitul său lunar net pentru un copil, o treime pentru 2 copii și o jumătate pentru 3 sau mai mulți copii
(3) Cuantumul întreținerii datorate copiilor, împreună cu întreținerea datorată altor persoane, potrivit legii, nu poate depăși jumătate din venitul net lunar al celui obligat.
Despre plata in natura apensiei de intretinere puteti ci ti si pe
[ link extern ]
E mai bine sa platiti in natura, pentru ca in felul asta evitati sa deveniti doar o sursa de venit pentru fosta sotie iar copilul isi va da seama ca dumneavoastra sunteti un tata responsabil care are grija de el, plus ca prin plata in natura aveti un control mai strict al cheltuielilor facute de sotie in favoarea copilului si un kil de rosii, un pui, niste branza, un sac de cartofi ii mai puteti face rost daca aveti pe cineva "la tara".
Plata in natura nu va face decat sa-l oblige pe parintele custodian sa-l primeasca pe celalalt parinte. Iar daca tot nu va fi primit, inseamna ca parintele care are copilul nu are nevoie de nimic pentru copil.