sotia mea cere custodie exclusiva avand ca motiv faptul ca doreste oricand sa poata iesii fara probleme din tara.
poate sa ii se acorde CUSTODIA EXLUSIVA dupa ce am parasit domiciliul conjugal dar in aceea perioada am avut grija de copil si am dovada multe facturi in care am cumparat produse.
la o luna dupa ce am parasit domiciliul am plecat cu ea si copilul la mare unde am platit cazare, baiatul avand nevoie de aerosol.
eu vreau custodie comuna , dar dansa nu vrea - deoarece nu eu stau sa am grija de baiat fiind in divort. totusi dupa reglementarile actuale am citit ca exclusiv se acorda numai in cazuri speciale iar eu am mii de poze cu baiatul in care acesta este fericit alaturi de mine.
Are dreptate dl. romaniainedit la aceste aspecte. Sunt unele considerente la nivel psihologic ce fac sa colaboreze mai bine cei doi parinti in caz de achitare a pensiei in natura. Eu recomand cu caldura aceasta modalitate, caci in timp parintii pot ajunge sa schimbe informatii despre copil, ce ghete ii mai trebuie, ce haina, cat mai e fondul clasei etc.
Se poate ajunge ca parintele nerezident sa contribuie mai mult decat zice la hotarare, sa il vada indiferent de orele din program, parintii sa colaboreze abmbii cu scoala sau sa ajunga la spital pentru analize si alte cheltuieli cu copilul.
Daca incapatanarea nu atinge cote apocaliptice si daca ambii isi iubvesc pruncul si-i vor binele, acest tip de a achita pensie este de ajutor in mentinerea relatiilor familiale.
Nu vreau sa contrazic pe nimeni, vreau doar sa-mi exprim convingerea ca plata în natura a întreţinerii minorului este viabila doar la custodia comuna fizica.
Va descriu un exemplu cum decurge: copilul are camera lui, cu toata dotarea, si la familia mamei, si a tatalui. Sambata la ora 12 fix, copilul este luat de unul din parinti imbracat si cu manualele si caietele de scoala.Ajuns la parintele gazduitor, este dezbracat complet de hainele cu care a venit, care sunt puse la pastrare pentru 2 saptamani, cand copilul este preluat de celalalt parinte fix cum a fost predat. Aici are alti pantofi, alte cămăşi. ciorăpei, pijamale s.a.m.d.
Fiecare parinte îi cumpara copilului ce crede de cuviinta cât timp locuieşte la el şi-l înscrie la cursurile unde poate el să-l duca pe copil.În timp cât este la unul din părinti, celălalt mai tine legătura cu copilul prin telefon.
Asta înseamna contribuţia în natura, nu sacul de cartofi:rofl:
Nu stiu ce vedeti amuzant, exemplul dat de dvs parca e desprins din filme de groaza, cred ca parintii aia sunt bolnavi, bietul copil..
Instanta nu poate da o astfel de hotarare, ca minorul sa petreaca cu fiecare parinte cate 2 saptamani, dar asta stiti,iar contributia in natura.. da, poate reprezenta si un sac de cartofi daca parintele ala altceva nu are de dat.
Fiecare parinte contribuie cum si cu ce poate la intretinerea copilului sau, poate plati gradinita, poate plati meditatii sau cursuri la care au convenit impreuna sa mearga copilul, poate merge cu copilul sa ii ia haine sau rechizite, poate apar urgente/ probleme medicale.
Unii parinti chiar se inteleg cand e vb de copil sau ar trebui sa invete sa se inteleaga.. pt cazurile unde nu e posibil pt ca fie nu se pot intelege sau distanta e prea mare .. exista plata pensiei in bani platiti in rate lunare.
Exemplul dat de mine este absolut real, se petrece la Paris si este conform unei hotarari judecatoresti. Fetita in cauza a fost chiar la mine, cu tata si mama vitrega, ca era in săptămâna lui. Partea şi mai dramatica este ca s-a întâmplat ca tata sa fie extrem de ocupat in săptămânile lui si a plecat acolo mama noii partenere, din România, sa îngrijeasca de copil!
Tot in Franta, o colaboratoare apropiata, plecata din Romania si divortata, cu 2 copii, are acelasi program:2 săptămâni la mama, 2 săptămâni la tata. Într´adevar, fiecare contribuie cu cat poate in cele 2 săptămâni.
Chiar daca pare desprins dintr-un scenariu de groază, in situaţia descrisa nu se pune problema cuantumului pensiei alimentare şi ca mama trăîeşte pe spinarea tatălui.
În schimb, fetiţa e introvertită, puţin sociabilă, nu este acel copil plin de viaţa, pus pe şotii, ca cei de vârsta ei.
Ce legatura avem noi cu Franta si cu legea aplicabila acolo ? Haideti sa vb de legile de la noi, cum sunt aplicate in Romania si daca nu cer prea mult, sa nu ne mai indepartam de subiectul pus in discutie, multumesc.
Probleme divort
vlad100
Buna
Sotia doreste sa divorteze de sot din urmatoarele motive : consum bautura alcoolica excesiva , violenta fizica si psihica .
Situatie : casa + 2 ... (vezi toată discuția)