avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca

buna ziua. am nevoie urgent de o informatie. daca am depusa cartea de munca la Directia de munca..care este procedura daca doresc sa imi iau cartea de munca pentru a face niste copii. exista cerere tip?multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:50, 24 Septembrie 2009
si daca angajatorul e cel care vrea sa imprumute cateva carnete de munca ale angajatilor sai pentru a face copii xerox? e nevoie sa semneze fiecare salariat in tabel? in modelul de cerere pe care il am nu e trecuta si 'semnatura' fiecaruia, iar contabila firmei spune ca e nevoie sa semneze prin asta dovedind precum ca sunt de acord sa ridicam noi carnetele de munca etc....
[ link extern ]

sper ca nu ma baneaza nimeni pentru link, oricum apartine site-ului :">
Nu este necesara semnatura fiecarui salariat , ci doar a reprezentantului societatii respective.

P.S.
Este permisa publicarea linkurilor spre alte situri sau forumuri numai daca este neaparat necesara o legatura, care sa sugereze ce contine legatura si care e motivul pentru care este publicata.
Ultima modificare: Marți, 8 Septembrie 2009
Cornel Vasile, Consilier juridic
Angajatorul face o cerere prin care solicita COPIE de pe carnetele de munca ale salariatilor sau ORIGINALUL in vederea xeroxarii. Nu trebuie acordul salariatului in acest sens, deoarece atat la angajare cat si la incetarea CIM, predarea si restituirea carnetului de munca se face cu angajatorul.
E dreptul angajatorului sa solicite copie in vederea stabilirii unor drepturi:
- spor vechime
- drept CO
- drept somaj, CIC
- deschidere drept pensie
- etc
E suficienta o imputernicire? sau ma rog, procura, delegare etc. Reprezentantul legal e mereu plecat.
P.S.
Voi tine minte, ms. :yes:
Este suficienta cererea de imprumut si o delegatie pentru ridicarea carnetelor de munca.

Alte discuții în legătură

Carnet de munca dus la scanat maiamaria maiamaria buna ziua. ce pot face in situatia in care am un salariat angajat pe durata determinata, si i-am dus carnetul de munca la Pensii, pt scanare, iar cu data de ... (vezi toată discuția)
Foaie tip suplimentara carnet munca serbalice serbalice As vrea sa stiu daca este reglementata obligativitatea cumpararii foii suplimentare, cine are obligatia de a se ocupa de achizitia ei si ce se intampla daca ... (vezi toată discuția)
Drepturi din salariu geanyna2 geanyna2 buna ziua lucrez intr-un salon de coafura cu contract de 4 ore pe zi si sunt platita la procent din incasari. Intrebarile mele sunt urmatoarele: 1.cum pot ... (vezi toată discuția)