avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1123 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... carte de munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

carte de munca

buna ziua. am nevoie urgent de o informatie. daca am depusa cartea de munca la Directia de munca..care este procedura daca doresc sa imi iau cartea de munca pentru a face niste copii. exista cerere tip?multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:50, 24 Septembrie 2009
Se face o adresa din partea firmei catre ITM prin care se solicita copia sau originalul carnetelor de munca si se specifica:
"Pentru ridicarea celor solicitate delegam pe Dl/Dna..............., salariat al societatii noastre, care se legitimeaza cu CI Seria...Nr...elib la data de ...de Politia.........."
am fost astazi la ITM, e nevoie de semnaturile angajatilor. Bine ca am dat peste o dna amabila la ghiseu, mi-a acceptat cererea firmei pentru imprumutul carnetelor de munca a 33 de angajati, dar cand voi merge luni sa ridic carnetele de munca trebuie sa duc un tabel cu semnatura fiecaruia, altfel nu mi le va da!
Nota: asta se petrece la ITM Cluj, poate in alte judete se accepta si fara semnaturi...
ITMB accepta fara semnatura salariatilor, in situatia in care imprumutul carnetului de munca se face pentru mai multi salariati de la aceeasi societate .... :)
1. Daca unele ITM accepta, altele nu, ce inseamna asta? Nu cumva inseamna sfidarea angajatorilor-clienti ai ITM?
2. De ce nu s-a cerut semnatura salariatului cand angajatorul a dus carnetele de muinca la ITM?
3. Pe baza de semnatura, angajatorul nu poate lua carnetele de munca de la ITM pentru rezolvarea problemelor, asa cum spunea un coleg mai inainte?!
Exista si aceasta posibilitate sa se ridice carnetul de munca in cazul unor ITM-uri

Alte discuții în legătură

Carnet de munca dus la scanat maiamaria maiamaria buna ziua. ce pot face in situatia in care am un salariat angajat pe durata determinata, si i-am dus carnetul de munca la Pensii, pt scanare, iar cu data de ... (vezi toată discuția)
Foaie tip suplimentara carnet munca serbalice serbalice As vrea sa stiu daca este reglementata obligativitatea cumpararii foii suplimentare, cine are obligatia de a se ocupa de achizitia ei si ce se intampla daca ... (vezi toată discuția)
Drepturi din salariu geanyna2 geanyna2 buna ziua lucrez intr-un salon de coafura cu contract de 4 ore pe zi si sunt platita la procent din incasari. Intrebarile mele sunt urmatoarele: 1.cum pot ... (vezi toată discuția)