avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata stimulent de insertie

Buna ziua,

Ma numesc Gabriela. Am nascut pe 4 septembrie 2013. De pe data de 2 septembrie sunt in concediu postnatal. Nu imi doresc sa intru in CIC si voi reveni la serviciu pe data de 16 decembrie, direct din concediu postnatal. In acest caz, voi beneficia de plata stimulentului de insertie, daca nu mai optez pentru CIC? Multumesc frumos.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2013
Gabriela Badea, Alte profesii
Cel mai recent răspuns: ANDA CRETU , Contabil 21:43, 3 Februarie 2014
1. Nu conteaza la ce loc de munca obtineti venituri salariale.

2. Trebuie numai sa dovediti ca pe perioada cat beneficiati de stimulentul de insertie aveti venituri din salarii.

3. La dosarul pentru Primarie atasati o copie dupa contractul individual de munca sau o adeverinta de la angajator in care se specifica faptul ca sunteti salariata lui cu contract individual de munca.
Am depus dosarul pentru plata stimulentului. Incep serviciul la un nou loc de munca si trebuie sa-mi dau demisia de la locul actual. Dat fiind ca eu sunt acum in concediu postnatal, este necesara perioada de preaviz? De asemenea, daca la noul loc de munca am o perioada de proba de 30 de zile calendaristice si in timpul asta eu sau angajatorul decidem sa nu continuam, pot depune actele pentru indemnizatia CCC, chiar daca sunt in plata stimulent? In acest caz, ipotetic nu as mai avea niciun loc de munca, deci practic nu as putea depune la primarie decizia de suspendare.
1. Nu faceti notificare de demisie (care necesita preaviz) ci faceti o cerere de incetare a contractului individual de munca cu acordul partilor (art.55b din Codul muncii) si nu mai este nevoie de perioada de preaviz.

2. - De cate ori nu mai aveti venituri din salariu nu mai beneficiati de stimulent de insertie dar puteti beneficia de indemnizatie pentru CCC.
- Dar trebuie sa anuntati la Primarie de fiecare data cand se modifica statutul dvs.
Buna seara,

Mai am cateva intrebari:

1. Daca sunt in plata stimulentului de insertie, pot fi data afara in perioada de proba (care are 30 de zile lucratoare) sau la sfarsitul acestei perioade ?
2.In cazul in care angajatorul s-ar decide sa nu ma pastreze si ar trebui sa intru in CCC, trebuie sa depun un nou dosar? Mentionez ca am intrat direct din concediu postnatal in plata stimulent (am depus direct dosarul pentru stimulent).

Multumesc frumos
Ultima modificare: Joi, 19 Decembrie 2013
Gabriela Badea, Alte profesii
1. Conform Codului muncii "Pe durata sau la sfarsitul perioadei de proba, contractul individual de munca poate inceta exclusiv printr-o notificare scrisa, fara preaviz, la initiativa oricareia dintre parti, fara a fi necesara motivarea acesteia".

2. - Cand ati solicitat stimulentul de insertie ati depus la Primarie actele necesare.
- Daca vreti sa intrati in CCC trebuie numai sa depuneti dovada ca ati incetat raporturile de munca (copie dupa decizia de incetare a contractului individual de munca).

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie anymaryh anymaryh Buna ziua! Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati: o salariata care tocmai a nascut, se afla in concediu medical sarcina si leuzie, cu mentiunea ca ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pet65 pet65 as dori daca se poate sa aflu cu cat timp inainte de expirarea concediului postnatal de 1 an trebuie sa se prezinte sotia la serviciu pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie pe perioada concediului de maternitate timcyke timcyke Buna ziua, As dori sa stiu daca se sisteaza acordarea stimulentului de insertie pe perioada concediului de maternitate si CCC, si daca raspunsul este ... (vezi toată discuția)