avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata stimulent de insertie

Buna ziua,

Ma numesc Gabriela. Am nascut pe 4 septembrie 2013. De pe data de 2 septembrie sunt in concediu postnatal. Nu imi doresc sa intru in CIC si voi reveni la serviciu pe data de 16 decembrie, direct din concediu postnatal. In acest caz, voi beneficia de plata stimulentului de insertie, daca nu mai optez pentru CIC? Multumesc frumos.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2013
Gabriela Badea, Alte profesii
Cel mai recent răspuns: ANDA CRETU , Contabil 21:43, 3 Februarie 2014
Buna seara. Am o prietena care a optat pentru concediu de ingrijire copil pana la 2 ani. Copilul implineste 2 ani in 20.02.2014, dar ea va reveni la munca in 04.02.2014. Pe perioada 04.02.2014 - 20.02.2014 poate primi stimulent de insertie ? I-am aratat in oug 111/2010 art.15 , alin.(3) care spune asa :

"Pentru fracţiunile de lună, cuantumul drepturilor prevăzute de prezenta ordonanţă de urgenţă se stabileşte proporţional, în funcţie de numărul zilelor calendaristice din luna respectivă pentru care acestea se cuvin şi se acordă."

De aici eu as intelege ca da, insa dansa spune ca a intrebat la primaria in raza careia se afla si ca i s-a spus ca nu poate beneficia de stimulent sub 30 de zile. Este adevarat ? Daca da, unde este reglementat acest lucru. Multumesc frumos.
1. Nu este reglementat nicaieri ceea ce vi s-a spus de la Primarie.

2. Cine v-a spus asa ceva sa va spuna si textul de lege.
Multumesc frumos, n-am mai avut nici un salariat care sa fie in situatia de a cere stimulent pentru mai putin de o luna, vroiam sa fiu sigura inainte sa o trimit sa "insiste".:P

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie anymaryh anymaryh Buna ziua! Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati: o salariata care tocmai a nascut, se afla in concediu medical sarcina si leuzie, cu mentiunea ca ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pet65 pet65 as dori daca se poate sa aflu cu cat timp inainte de expirarea concediului postnatal de 1 an trebuie sa se prezinte sotia la serviciu pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie pe perioada concediului de maternitate timcyke timcyke Buna ziua, As dori sa stiu daca se sisteaza acordarea stimulentului de insertie pe perioada concediului de maternitate si CCC, si daca raspunsul este ... (vezi toată discuția)