avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Plata stimulent de insertie
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Plata stimulent de insertie

Buna ziua,

Ma numesc Gabriela. Am nascut pe 4 septembrie 2013. De pe data de 2 septembrie sunt in concediu postnatal. Nu imi doresc sa intru in CIC si voi reveni la serviciu pe data de 16 decembrie, direct din concediu postnatal. In acest caz, voi beneficia de plata stimulentului de insertie, daca nu mai optez pentru CIC? Multumesc frumos.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Noiembrie 2013
Gabriela Badea, Alte profesii
Cel mai recent răspuns: ANDA CRETU , Contabil 21:43, 3 Februarie 2014
Am inceput activitatea pe data de 16 decembrie. Apoi, de pe 23 decembrie pana pe 6 ianuarie intreg departamentul este in concediu (zile libere legale + concediu de odihna).
Perioada de proba se suspenda in timpul acestor zile libere? Adica, daca eu am perioada de proba de 30 zile lucratoare (16 decembrie-23 ianuarie), aceasta perioada se va prelungi datorita concediului?
De asemenea, dat fiind ca eu ma aflu in plata stimulentului de insertie, dupa terminarea perioadei de proba, mai pot fi concediata? Conform articolelor citate de dvs mai sus, am inteles ca mama nu poate fi concediata cat timp se afla in plata stimulentului.
Multumesc frumos.
1. Perioada de proba se termina atunci cand se consuma cele 30 de zile lucratoare.

2. Daca ati incheiat un contract individual de munca (CIM) pe perioada nedeterminata nu mai puteti fi concediata din motive neimputabile dvs. pe perioada cat beneficiati de stimulentul de insertie.
Ultima modificare: Joi, 2 Ianuarie 2014
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Dar daca am CIM pe durata determinata de 1 an, pot fi concediata din motive neimputabile mie pana la terminarea CIM-ului? Multumesc.
1. Un CIM pe perioada determinata inceteaza de drept (art.56(1), lit.i) din Codul muncii) la data expirarii termenului pentru care a fost incheiat chiar daca dvs. beneficiati de stimulentul de insertie la acea data.

2. Dar nu puteti fi concediata inainte de expirarea termenului pentru care a fost incheiat CIM deoarece beneficiati de stimulentul de insertie.
Puteti fi concediata numai pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.

Art.25 din OUG nr.111/2010
.......

(2) Este interzis angajatorului să dispună încetarea raporturilor de muncă sau de serviciu în cazul:

a) salariatei/salariatului care se află, după caz, în concediu pentru creşterea copilului în vârstă de până la un an sau de până la 2 ani, respectiv 3 ani, în cazul copilului cu handicap;

b) salariatei/salariatului care se află în plata stimulentului de inserţie prevăzut la art. 7.

(3) Interdicţia prevăzută la alin. (2) se extinde, o singură dată, cu până la 6 luni după revenirea definitivă a salariatei/salariatului în unitate.

(4) Prevederile alin. (2) şi (3) nu se aplică în cazul concedierii pentru motive ce intervin ca urmare a reorganizării judiciare sau a falimentului angajatorului, în condiţiile legii.

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie anymaryh anymaryh Buna ziua! Am urmatoarea situatie si va rog sa ma ajutati: o salariata care tocmai a nascut, se afla in concediu medical sarcina si leuzie, cu mentiunea ca ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pet65 pet65 as dori daca se poate sa aflu cu cat timp inainte de expirarea concediului postnatal de 1 an trebuie sa se prezinte sotia la serviciu pentru a beneficia de ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie pe perioada concediului de maternitate timcyke timcyke Buna ziua, As dori sa stiu daca se sisteaza acordarea stimulentului de insertie pe perioada concediului de maternitate si CCC, si daca raspunsul este ... (vezi toată discuția)