avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 910 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Referitor la medierea partajului unui teren
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Referitor la medierea partajului unui teren

Am fost invitata la o sedinta de informare privind medierea. obiectul il constituie partajul unui teren. Reclamantul detine 3/4 si eu 1/3. Forma ciudata a terenului nu permite o granituire care sa imi permita sa ma folosesc de partea mea (exista o constructie care nu face obiectul). Anterior acestei invitatii am propus reclamantului sa imi plateasca cota parte, pentru o suma conform cotei parti care se situeaya la limita inferioara a pretului in zona. Acesta refuza spunand ca este prea mult, oferind o suma ce se apropie de jumatatea minimului din zona si peste toate astea eu sa achit toate cheltuielile privind transferul de proprietate, notar, contract vanzare cumparare, taxa de timbru, etc pe langa faptul ca eu trebuie sa platesc impozitul pe venit. El se bazeaza ca avand o cota parte net superioara instanta il va da lui cu plata unei sulte catre mine, despre care spune ca va fi mult mai mica decat ce imi ofera el. Deasemenea se bazeaza pe faptul ca nu am posibilitatile lui financiare si nu imi pot permite un expert care sa evalueze corect terenul (va aduce el unul pe care il va plati sa subevalueze terenul). Faptul ca am acceptat sa particip la sedinta de informare inseamna ca am acceptat medierea ? La mediator el isi va sutine cerintele lui. Daca nu sunt de acord cu ele si medierea nu mai are loc cu ce ma poate afecta in instanta ? Se poate concluziona, avand in vedere pretentiile lui, ca sunt de rea credinta ? Am vaga senzatie ca iar se va adeveri zicala banu la ban si paduchele la paduche ! Mutumesc ptr. eventualele raspunsuri
Cel mai recent răspuns: rrobert , utilizator 20:28, 28 Noiembrie 2013
Buna seara,

Inteleg din postarea dvs.ca sunteti nemultumit.Incercati sa gasiti o solutie amiabila incercand inca o sedinta(sau mai multe)de mediere.Sunt convins ca in final veti gasi calea de mijloc.

Cu stima.
Corect, asta nu a fost mediere, doar informare, medierea urmeaza.
Daca nu va permiteti taxa timbru, avocat, expert... cum doriti sa ajungeti in instanta?
Am fost gresit inteleasa. Probabil voi avea asistenta din oficiu, cu taxa probabil o rezolv strangand banii necesari, si cam atat. Vad ca sugerati sa accept oricum, nefiind tentanta ptr dvs. din pct de vedere financiar, deci sa accept cu alte cuvinte ce mi se arunca pe jos, ca la ultima sluga! Multumesc oricum.
Colega Avlil nu a sugerat ceea ce sustineti dvs., ci doar a intrebat cum va veti descurca financiar, avand in vedere ca daca apelati la instanta veti avea costuri mai mari, decat daca ajungeti la o intelegere amiabila (prin mediere ori tranzactie facuta de avocatii partilor).
Am inteles ca la sedinta de informare vi s-a comunicat care sunt pretentiile celeilalte parti si acestea nu corespund cu ceea ce asteptati dvs. Pentru a intra mai departe in negocierea cu cealalta parte (reprezentata de avocat) ar trebui sa fiti de acord cu incheierea unui contract de mediere, ceea ce presupune si acceptarea onorariului (jumatate din el). Puteti angaja si dvs. un avocat, care sa negocieze cu celalalt avocat in cadrul sedintei de mediere, daca astfel considerati ca aveti sanse reale ca sa se obtina o solutie ce poate avantaja ambele parti.

Din informatiile oferite in postarile precedente, fireste ca nu va fi o negociere usoara, din moment ce celalalt proprietar are anumite atuuri, dar nu aveti decat sansa intelegerii amiabile ori instanta. Numai dvs. sunteti in masura sa alegeti calea de urmat, fireste tinand cont de starea de fapt, nevoi si aspectul financiar.
Multumesc pentru amabilitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este medierea? Iulian81 Iulian81 Eu tot nu inteleg ce este de fapt medirea aceasta??? De ce ar trebui sa mergem la un mediator cu o problema si nu la un avocat? Ce avantaje sunt si ce ... (vezi toată discuția)
Imprumut de bani nerestituit manu_lidia73 manu_lidia73 Buna ziua! Intentionez sa actionez in instanta (in civil) o persoana careia i-am imprumutat 15.400 lei. Va rog sa-mi spuneti conform caror articole din ... (vezi toată discuția)
Medierea si contractele pe care le poate incheia mediatorul ONEA21 ONEA21 cine poate sa- mi spuna ce fel de contrcte de mediere se pot incheia la un cabinet de mediere. (vezi toată discuția)