avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spatiile comune de la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spatiile comune de la bloc

Salutare tuturor,
Am si eu o problema ( mai "complexa" ) cu spatiile comune de la bloc si anume cu spatiul comun ce face trecerea de la ultimul nivel catre terasa blocului. Nu mi se permite accesul in acest spatiu desi legea 230/2007 specifica foarte clar ca toti proprietarii au dreptul la aceste spatii comune.
Am facut o sesizare catre Asociatie in acest sens si am primit si un raspuns, dar care nu este in conformitate cu realitatea; apoi am facut o alta sesizare la primaria de sector si am primit si de la acestia un raspuns cum ca au trimis o somatie catre Asociatia de proprietari. Intre timp nu s-a intamplat nimic si cand am revenit cu un telefon la primarie mi s-a spus ca ei nu pot face mai mult decat sa instiinteze Asociatia sa-mi permita accesul si ca daca nu sunt multumit sa ma adresez mai departe in instanta.
Ce sfaturi/pareri imi puteti da si ce sansa credeti ca voi avea daca voi apela si la instanta?
In asteptarea unui raspuns, va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 13:41, 27 Noiembrie 2013
Nu duc discutia in nicio alta directie, o pastrez ontopic.

Dv. ganditi asa, numai ca o persoana de la et.2 poate la fel de bine ca si dv. sa gandeasca ca este spatiu comun pentru toata lumea si sa-si depoziteze acolo sus ce obiect vrea ea, ca doar e spatiu comun - nimeni nu o poate impiedica ca de la et.2 sa vina sa-si puna bidoanele de varza sus, la dv., pentru ca la et.2 nu mai e loc.
Spatiul comun nu este delimitat intre etaje decat daca locatarii asa isi organizeaza locul si cu atat mai mult daca exista niste reguli scrise, altfel, fiecare poate depozita unde vrea el sau poate fi oprit la a-si depozita de ceilalti pe motiv de "asa vrea muschii mei".

Probabil ca nu va convine chestiunea cu plata unei chirii, dar asta, fiti sigur, ar regla lucrurile mult mai clar. Altfel, stati la bunavointa vecinilor sau a conducerii asociatiei.
Intampinati greutati tocmai pentru ca nu exista o organizare a spatiilor comune. Asta trebuie sa propuneti dv. conducerii asociatiei, iar unul din argumente ar fi aceasta chirie pentru folosinta exclusiva.

Acum locul este curat ca il gospodaresc cei doi vecini, dar se poate ajunge la harababura cu cat isi aduc mai multi lucrurile din spatiile individuale in cele comune. Nu ma refer la dv. neaparat, dar ca dv. oricine poate avea pretentia sa-si pune orice, oriunde, daca nu mai e loc la etajul lui.
Daca nu gresesc cumva acel spatiu este calea de acces catre casa liftului, iar daca este asa ar trebuii sa ramana liber pentru ca daca este nevoie sa se intervina fie pentru a repara sau daca ramane cineva blocat in lift sa se poata face acest lucru repede, nu sa stea cineva sa sara peste diverse lucruri.
Nu confundati spatiile comune cu caile de acces, ca asa sunt multi care depoziteaza pe palier.
Dar cu vecinii care au taraboante acolo ati vorbit sa va permita si dvs. sa folositi spatiul comun ?. Ei ce spun ?. Daca nu prea sunt de acord, cereti presedintelui un bilet de acces pe care sa il fluturati pe sub nasul lor.Cel mai bine este sa va intelegeti ca fratii.
Problema se rezolva in doi timpi si trei miscari:
1. Soliciti de la asociatie documentele blocului - le citesti cu atentie si afli care este treaba cu acel spatiu (inchiriat sau folosit abuziv)
2. Daca este un spatiu inchiriat legal (cu contract, etc.), citesti contractul si in functie de clauzele din el stii ce ai de facut mai departe.
3. Daca nu exista nici un document (in Asociatie) din care sa rezulte modul de utilizare al spatiului respectiv, depui plangere direct la Sectia de Politie pentru tulburare de posesie. Se va intocmi dosar penal si ... surpriza, se va elibera spatiul.
4. Daca vrei sa nu se mai faca abuzuri in bloc, de ce nu te implici mai mult? Poti sa intri in Comitet sau poti fi chiar Presedinte ....

PS. Ai depus pana acum in scris, cu numar de inregistrare, vreo solicitare sau plangere la Asociatie pentru a sesiza cele postate de tine pe internet?
Multumesc pentru raspuns!

Alte discuții în legătură

Chirie pentru folosirea uscatoriei luciano39ok2007 luciano39ok2007 locuiesc intr-un apartament la bloc la ultimul etaj ,deasupra apartamentului meu este un uscator,de 20 de ani am folosit acest uscator ca magazie ,neavand un ... (vezi toată discuția)
Spatii comune rodica_maria rodica_maria Buna Ziua! M-am mutat de vre-un an intr-o garsoniera, adica am cumparat-o, iar pe, fiecare etaj exista o incapere, in care fiecare locatar are dreptul la un ... (vezi toată discuția)
Terasa blocului kikke kikke Buna ziua,am o intrebare legata de terasa bl.in care locuiesc.Ap. este la et.11 intr-un bl.cu 11 et.si am iesire in terasa din dormitor si din sufragerie.Nu ... (vezi toată discuția)