avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Spatiile comune de la bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Spatiile comune de la bloc

Salutare tuturor,
Am si eu o problema ( mai "complexa" ) cu spatiile comune de la bloc si anume cu spatiul comun ce face trecerea de la ultimul nivel catre terasa blocului. Nu mi se permite accesul in acest spatiu desi legea 230/2007 specifica foarte clar ca toti proprietarii au dreptul la aceste spatii comune.
Am facut o sesizare catre Asociatie in acest sens si am primit si un raspuns, dar care nu este in conformitate cu realitatea; apoi am facut o alta sesizare la primaria de sector si am primit si de la acestia un raspuns cum ca au trimis o somatie catre Asociatia de proprietari. Intre timp nu s-a intamplat nimic si cand am revenit cu un telefon la primarie mi s-a spus ca ei nu pot face mai mult decat sa instiinteze Asociatia sa-mi permita accesul si ca daca nu sunt multumit sa ma adresez mai departe in instanta.
Ce sfaturi/pareri imi puteti da si ce sansa credeti ca voi avea daca voi apela si la instanta?
In asteptarea unui raspuns, va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 13:41, 27 Noiembrie 2013
In ce conditii se poate incheia un contract de inchiriere pentru un utilizarea unei anumite suprafete din spatiul comun de catre un proprietar si Asociatia de proprietari?
Ma refer la necesitatea existentei acordului tuturor coproprietarilor? sau este suficient acordul partial (sa zicem 50%+1) sau doar al celor de pe palier sau doar prin dispozitia adminsitratorului sau presedintelui asociatiei?
Este un cadru legal pentru aceasta solutie?
Gasim raspunsuri la fiecare din intrebarile de mai sus in legea 230/2007 si HG 1588/2007.
De exemplu, conf L 230/2007:
Art. 39. - Proprietatea comună poate fi utilizată de către terţi, persoane fizice sau juridice, de drept public ori de drept privat, numai cu acordul majorităţii proprietarilor membri ai asociaţiei şi al proprietarilor direct afectaţi de vecinătate, în baza unui contract de închiriere, de folosinţă sau de concesiune

Sau HG 1588/2007:
Art. 13. - (2) Proprietarul nu poate schimba aspectul sau destinaţia proprietăţii comune fără a obţine mai întâi acceptul asociaţiei de proprietari.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie pentru folosirea uscatoriei luciano39ok2007 luciano39ok2007 locuiesc intr-un apartament la bloc la ultimul etaj ,deasupra apartamentului meu este un uscator,de 20 de ani am folosit acest uscator ca magazie ,neavand un ... (vezi toată discuția)
Spatii comune rodica_maria rodica_maria Buna Ziua! M-am mutat de vre-un an intr-o garsoniera, adica am cumparat-o, iar pe, fiecare etaj exista o incapere, in care fiecare locatar are dreptul la un ... (vezi toată discuția)
Terasa blocului kikke kikke Buna ziua,am o intrebare legata de terasa bl.in care locuiesc.Ap. este la et.11 intr-un bl.cu 11 et.si am iesire in terasa din dormitor si din sufragerie.Nu ... (vezi toată discuția)