avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Produs cumparat defect
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Produs cumparat defect

Buna ziua.
In urma cu 39 de zile am achizitionat un tv de la flanco. A mers foarte bine pana acum 2 zile cand in colturi au aparut pete albe care pe fundal inchis sunt deranjante. Am mers la magazig si au refuzat sa faca ceva cu produsul pe motiv ca petele nu sunt vizibile ziua. Vor sa il trimita in garantie. Credeti ca este normal ca sa trimita un produs cumparat de 39 de zile in garantie? Va rog sa ma ajutati. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Ariel_tm , utilizator 13:28, 24 Noiembrie 2013
Daca in contractul de vanzare nu este stipulat un alt termen, durata maxima de reparatie este de 15 zile de la data la care ati solicitat repararea tv-ului. Daca nu il repara in termenul respectiv, vanzatorul este obligat sa va dea un alt tv, iar daca nu va da alt tv in termen rezonabil, atunci puteti cere sa va restituie pretul.
vor sa il trimita in service dar numai atunci cand petele albe vor fi vizibile ziua.pana atunci au zis ca ei nu il vor trimite. dar ele sunt vizibile cand este intuneric si pe fundal inchis.
Ariel_tm a scris:

Daca nu il repara in termenul respectiv, vanzatorul este obligat sa va dea un alt tv, (...)

Care este temeiul legal petr aceasta obligatie a vanzatorului??

Daca defectul exista atunci service-ul il va repara in termenul de garantie.
Daca vanzatorul nu vrea sa rezolve defectiunea tv-ului, puteti face o sesizare la Oficiul Protectia Consumatorului. Poate OPC il va convinge pe vanzator :)
In temeiul articolelor 1707 - 1718 Cod civil.
Ultima modificare: Duminică, 24 Noiembrie 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Produs iesit din garantie defect - remediere in service sub licenta producatorului zaris zaris Buna ziua! In urma cu 25 de zile am dus un televizor in service pentru a fi reparat. Mentionez urmatoarele: - televizorul a iesit din garantie, este ... (vezi toată discuția)
Pierdere garantie cristin1691 cristin1691 Se pierde garantia de 2 ani, daca dupa 1 an si 2 luni la un service din Bucuresti, se deschide capacul spate la laptop Refurbished luat din Cluj, cu pret ... (vezi toată discuția)
Telefon in garantie - schimbat piesa defecta cu piesa veche xciprian xciprian Buna ziua, In urma cu 3 saptamani am predat in magazinul unui operator de telefonie mobila telefonul meu defect, dar in garantie, spre a fi trimis in ... (vezi toată discuția)