avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Copie certificata din arhiva Camerei Notarilor Publici
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Copie certificata din arhiva Camerei Notarilor Publici

Este valabila doar 6 luni?
Sunteţi sigură?
Ca sa pierdem timpul glorios sa va citez din Legea 36 republicata...

Art.151 alin 6
Copiile certificate/legalizate eliberate din arhivele notariale sunt valabile 6 luni.

1. acum depinde care lege o cititi cea republicata sau o alta varianta...
2. prin arhive notariale se inteleg arhivele Camerelor Notarilor Publici si ale birourilor notariale.
[ link extern ]
da..asa scrie...dar asta in vederea consolidarii bugetului si nu cu vreo ratiune juridica
Interventie moderator

Va rog a avea bunavointa de a ramane in tema discutiei. Am fost tentata pana acum sa sterg doua mesaje ca fiind off topic.
Insa pentru a pierde timpul glorios...asa cum spuneam mai devreme, am raspuns acestor mesaje.
De aceea zic pe viitor daca mai doriti sa completati topicul va rog sa o faceti cu articole de lege sau alte intrebari, probleme constructive, pertinente.

Multumesc
Ma scuzati, doamna notar, am si eu o intrebare. Care ar fi logica aici? Adica am dat 87 lei pentru un act cu valabilitate doar 6 luni? Un act care este o copie certificata a unui certificat de mostenitor original din 1957, care in veci va ramane neschimbat in arhiva CNP? Deci daca am nevoie de el intr-un proces ce poate va dura 3 ani, sa zicem, voi scoate tot la 6 luni o alta copie certificata a 87 lei bucata?
Ultima modificare: Marți, 26 Noiembrie 2013
dariad, utilizator

Alte discuții în legătură

Arhiva dosare succesorale dariad dariad Am gasit cateva informatii ca dupa preluarea arhivelor succesorale de catre Camerele Notarilor Publici de la fostele Notariate de Stat, dosarele succesorale ... (vezi toată discuția)
Cit timp trebuie pastrate documentele notariale dupa moartea notarului respectiv? gheo71 gheo71 Si mai ales cine sau ce institutie trebuie sa le pastreze ? ori se arunca/distrug Cu alte cuvinte in cazul in care un notar din Romania care a decedat si ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am pierdut certificatul de moștenitor și îmi este ... Stoica Marcel Stoica Marcel Bună ziua. Am pierdut certificatul de moștenitor și îmi este necesar la preschimbarea buletinului. De la Camera Notarilor publici a Municipiului ... (vezi toată discuția)