avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1016 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Obligatii de intretinere parinte supravietuitor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Obligatii de intretinere parinte supravietuitor

Suntem doi frati (dupa mama) ,am locuit in aceeasi casa , avem nume diferite, fratele meu este copilul ambilor parinti eu pe cel din prima casatorie a mamei. Mama a divortat de tatal meu cand aveam 4 ani si am fost crescut de sotul actual al mamei mele fara a face vreun act de infiere sau de adoptie. Actualul sot al mamei mele a decedat. Fratele meu a facut succesiunea impreuna cu mama mea eu neavand drept de participare. Mama mea a ramas in intretinerea fratelui meu mostenitor care a si beneficiat de 3/4 din partea tatalui sau la succesiunea facuta .
As vrea sa stiu daca eu am obligatii de intretinere a mamei in acest caz prezentat. Va multumesc .
Cel mai recent răspuns: zoly55 , utilizator 13:46, 29 Noiembrie 2013
delfinas, povestea dvs. e veche. E ...pilda fiului risipitor intr-o variantă soft.

Se întâmplă şi în curtea ...bunicii mele (doar amănuntele fac diferenţa).

De ce nu fac o "curăţenie juridică" pe-acolo!?

1. fiindcă POT (pare absurd, dar ganditi-vă la sensul adânc al cuvintelor)
2. fiindcă efectul cert ar fi ...întristarea şi înmormântarea mai devreme a unui om fericit in felul lui. A distrat o jumatate de spital. A dus-o mama la control in speranta că poate, poate ii va spune cineva să nu mai sape în grădina şi la primăvară. Aş! Cred că s-au gândit medicii să se cate pe ei inşişi. Să vază de ce-s aşa de obosiţi şi lipsiţi de chef de viaţă la numai jumatate din vârsta ei.

Degeaba am citit eu mai mult decât a numărat ea ouă sub cloşcă (singura matematica pe care o ştie) fiindcă abia târziu, târziu am înţeles de ce i-ar fi ei mai lesne de murit, decat de trăit ...dacă ar fi să se simtă de prisos. (Lasă bre bururiana aia că putrezeşte ea şi singură! Cum s-o las maică să putrezească? Dacă creşte trebuie să o aduni si să o dai la porci. Cum să guiţe porcu-n coteţ? ªi io ce să fac? Să fac umbră pământului degeaba?)
Q. E. D. (Mai are sens să te întrebi ai cui sunt porcii!?).

Mă întrebaţi dacă ... LEGAL era mai îndreptăţită mătuşa!?
Legile sunt facute pentru a struni ... animalitatea din om.

La o adică, în capitolul reducţiunea liberalităţilor excesive s-ar putea socoti şi porcii din coteţ. Dar in clipa aceea eu aş avea un dubiu cu privire la ...care în pielea cui face socoteli.

Ultima modificare: Joi, 28 Noiembrie 2013
romascanu, moderator
Cu prima fraza sunt de acord in totalitate si jumatate din urmatoarea in sensul coordonarii cheltuielilor dupa decesul tatalui sau. Parintii mei au avut un depozit in jur de 150 milioane lei vechi la care a avut acces fratele meu in momentul in care tatal vitreg s-a imbolnavit fiind imputernicit sa -i utilizeze. Nici astazi nu stiu exact cati au fost pentru raspunsul a fost ,,in jur de...,, fapt pentru care nu m-am amestecat. A platit din ei inmormantarea , pomeni .....a luat si ultima pensie , si ajutorul de inmormantare , a refacut si mormintele si nu stiu daca mai are sau nu pentru mama cand va fi sa fie cazul . Deci nu a avut alti bani de gestionat . Multumesc ,,delfinas,, ....buna intuitia !!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Certificat mostenitor- probleme in obtinerea lui images images Am probleme cu obtinerea unui certificat de mostenitor in urma decesului tatalui vitreg al mamei mele. Am fost la notari si acestia ma plimba pe drumuri, ... (vezi toată discuția)
Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatălui meu? am drept de moștenire? iordana1900 iordana1900 Buna ziua. Ce fel de ruda sunt cu fratele vitreg al tatalui meu? Bunicul meu patern era si tatal acestui unchi. Am detinut doua proprietati (casa si curte ... (vezi toată discuția)
Obligatii si drepturi cu privire la mostenire raluk25 raluk25 Buna ziua. Problema mea este urmatoarea: mama mea a decedat in urma cu cateva luni. Ne-a ramas drept mostenire mie (22 ani ), fratelui meu (18 ani) si ... (vezi toată discuția)