Lucrez la o firma de 8 luni si initial am avut contract pe o luna pe urma mi-a fost prelungit pana la 1 noiembrie si de la 1 noiembrie mi-a prelungit pe perioada nedeterminata. Vreau lichidarea la zi deoarce nu mi-a platit salariul la timp dar as dori sa stiu daca o sa imi plateasca bani de concediu. Si daca imi bag lichidarea in cat timp o sa primesc bani? Daca imi mai amintesc intrebari o sa mai adaug.
Multumesc anticipat.
Sustin intru totul opinia lui freeelis privind incetarea CIM in ultima zi de lucru...la sfarsitul programului de munca.
De altfel , conf. art 2553 alin 3 Cod Civil "...dacă este vorba de un act ce trebuie îndeplinit într-un loc de muncă, termenul se va împlini la ora la care încetează programul normal de lucru...".
In cazul dvs, daca programul normal de lucru este in ture, atunci CIM inceteaza la sfarsitul turei. Daca tura incepe in 01.12.2013 si se sfarseste in 02.12.2012, atunci incetarea CIM ar fi trebuit solicitata pentru data de 02.12.2013.
In cazul in care doriti sa va inceteze CIM in 01.12.2013, atunci nu mai efectuati tura de noapte, intrucat CIM al dvs a incetat la sfarsitul turei de zi, inainte de a intra in tura de noapte. Incetarea CIM se calculeaza la programul de lucru al firmei, nefiind nevoie sa se tina cont modul in care este repartizat salariatul in ture (cand ii vine tura).
Sper ca cei din Inspectia Muncii sa citeasca aceste postari si sa-si schimbe opiniile referitor la data incetarii CIM....care consider eu ca nu sunt deloc argumentate cu texte de lege.