avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se poate lichidarea la zi si plata concediului?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se poate lichidarea la zi si plata concediului?

Lucrez la o firma de 8 luni si initial am avut contract pe o luna pe urma mi-a fost prelungit pana la 1 noiembrie si de la 1 noiembrie mi-a prelungit pe perioada nedeterminata. Vreau lichidarea la zi deoarce nu mi-a platit salariul la timp dar as dori sa stiu daca o sa imi plateasca bani de concediu. Si daca imi bag lichidarea in cat timp o sa primesc bani? Daca imi mai amintesc intrebari o sa mai adaug.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Florin Cioca , Consilier juridic 19:44, 1 Decembrie 2013
Dar daca am scris ca sa inceteze incepand cu data de 1. eu in data de 1 trebuie sa mai merg sau nu?
V-am explicat mai sus in ce conditii se poate merge la munca in data de 01.12.2013.
C.i.m. inceteaza la expirarea duratei timpului de munca.

Daca sunteti in tura de dimineata, atunci va trebui sa mergeti munca.

Daca sunteti de tura noaptea , opinia mea este ca nu trebuie sa mergeti la munca daca tura se termina in data de 02.12.2013.
Sustin intru totul opinia lui freeelis privind incetarea CIM in ultima zi de lucru...la sfarsitul programului de munca.
De altfel , conf. art 2553 alin 3 Cod Civil "...dacă este vorba de un act ce trebuie îndeplinit într-un loc de muncă, termenul se va împlini la ora la care încetează programul normal de lucru...".

In cazul dvs, daca programul normal de lucru este in ture, atunci CIM inceteaza la sfarsitul turei. Daca tura incepe in 01.12.2013 si se sfarseste in 02.12.2012, atunci incetarea CIM ar fi trebuit solicitata pentru data de 02.12.2013.
In cazul in care doriti sa va inceteze CIM in 01.12.2013, atunci nu mai efectuati tura de noapte, intrucat CIM al dvs a incetat la sfarsitul turei de zi, inainte de a intra in tura de noapte. Incetarea CIM se calculeaza la programul de lucru al firmei, nefiind nevoie sa se tina cont modul in care este repartizat salariatul in ture (cand ii vine tura).

Sper ca cei din Inspectia Muncii sa citeasca aceste postari si sa-si schimbe opiniile referitor la data incetarii CIM....care consider eu ca nu sunt deloc argumentate cu texte de lege.
Ultima modificare: Duminică, 1 Decembrie 2013
Florin Cioca, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concedierea in perioada de proba ralucyb ralucyb Buna ziua! Am si eu o nelamurire, am fost concediata in perioada de proba printr-o simpla notificare fara nici o justificare, intrebarea mea este nu trebuie sa ... (vezi toată discuția)
Completare revisal cirsteaioana cirsteaioana Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu urmatoarea situatie: avem un salariat care a primit decizie de sanctionare discilinara cu reducere salariala pentru luna ... (vezi toată discuția)
Banii pe concediu dupa demisie? ianotamagda ianotamagda daca mi-am dat demisia mai beneficiez de banii de concediu? avand in vedere ca din februarie angajata pana pe 29 decembrie nu am primit nici o zi de ... (vezi toată discuția)