avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Suport Tehnic Modificări în avocatnet.ro Noutati: Profil utilizator, Nivel de popularitate si ...
Discuție deschisă în Modificări în avocatnet.ro

Noutati: Profil utilizator, Nivel de popularitate si Aplauze

Pentru inceput, trebuie sa specificam foarte clar faptul ca doar utilizatorii care au contul activ (au confirmat adresa de email asociata contului) beneficiaza de aceste facilitati.

Profil de utilizator:
Fiecare utilizator are pagina proprie, unde isi poate regasi prietenii, informatiile pe care doreste sa le faca publice, poza si multe alte elemente legate de activitatea sa in cadrul Comunitatii Avocatnet.ro. Profilul poate fi accesat fie direct pe link-ul "Profilul meu" din casuta de cont, fie prin intermediul forumului, unde apare butonul "Profil utilizator" chiar sub poza utilizatorului respectiv.

Nivel de popularitate:
Nivelul de popularitate este stabilit de numarul de aplauze pe care le-a strans un utilizator de-a lungul timpului. Ca principiu, un utilizator de nivel 2 este mai popular decat un utilizator de nivel 1. La fel, un utilizator de nivel 3 este mai popular decat un utilizator de nivel 2. Algoritmul de calcul al nivelului de popularitate este unul automat. Ca sa intelegi de ce nivelul tau este diferit de al altui utilizator, trebuie sa verifici numarul de aplauze pe care l-ai strans tu si cel pe care l-a strans utilizatorul in cauza.

Iata mai multe informatii despre nivelele de popularitate:
www.avocatnet.ro/content/int...

Aplauze
Aplauzele sunt punctele care stau la baza constructiei popularitatii unui utilizator Avocatnet.ro. Pentru a afla mai multe detalii despre aplauze, va invitam sa accesati pagina de mai jos:
www.avocatnet.ro/content/int...

Consultanti si utilizatori
Fiecare utilizator din Avocatnet.ro are un profil propriu. Consultantii au doua: unul de utilizator si unul de consultant. In forum, consultantii sunt reprezentanti ca si consultanti. Profilul lor de utilizator poate fi accesat doar prin intermediul profilului de consultant.

Consultantii vor continua sa poata fi recomandati in forum. Mai mult, daca cineva recomanda un consultant in forum, recomandarea isi transmite efectele si asupra numarului de aplauze pe care il primeste utilizatorul consultant.

Asteptam intrebari, propuneri, etc. Saptamana viitoare promitem sa implementam toate propunerile / sa rezolvam toate problemele / sa identificam-eliminam toate partile negative ale sistemului nou-lansat.

Multumim ca sunteti alaturi de Avocatnet.ro.

Ultima modificare: Vineri, 3 Aprilie 2009
Alin Popescu, administrator
filipstelian a scris:

Ai sa fim seriosi.
Daca se scoate sistemul de notare ,forumul se injumatateste.
Si asa mai mult de jumatate figureaza in forum,fara pic de activitate de luni si ani de zile.
De ce sa nu recunoastem ca multi castiga bani din aceasta activitate pe forum. Reclama.Calitatea,profesionala,a unora,daca i-mi este permis,este indoelnica.Simplu. Se poate constata din raspunsuri si interventii. Acest lucru nu trebuie sa supere pe nimeni. Suparator este faptul ca intervin repetat aceias oameni si pe care i-am semnalat. Aici trebuie intervenit. Sunt subiecte in care uni ,consultanti exprima peste zece -interventii-opinii,de fiecare data diferite.Sau daca vad ca nu le reuseste acest lucru,aduc in discutie subiecte expirate.Totul pentru nota. Cu asta nu sunt de acord si am sa intru in conflict cu toti cei care folosesc astfel de practici,cu riscurile de rigoare.
Ai ca am fost dur:D,dar am spus adevarul.

Detectiv Particular FILIP STELIAN

Deci suntem 2, sau cum am mai spus 1+1. Ma bucur mult ! Iar intebarea de ce postezi pe acest forum, este ca cea " daca nu-ti place, schimba canalul, ai telecomanda " !
Ma-n clin! :bow:
Responsabil SSM OCTAVIA TURBATU
@filipstelian:

filipstelian a scris:

...
Nu mai sunt intrebari la care sa raspund,asa ca dati-mi voie sa va adresez la rindul meu o intrebare.
Ce va facut sa credeti ca stiu mai multe lucruri decat dvs.:-/
...


Raspunsul e simplu. Faptul ca stiti cand spuneti adevarul.

filipstelian a scris:

...
Ai ca am fost dur,dar am spus adevarul.


Ce mi-as fi dorit sa intelegeti din modul in care am pus problema e nu ca vreau sa va persflez (vorba celor de la Divertis care aratau mult mai bine cu Ioan Gyuri Pascu in echipa), ci ca s-ar putea sa fie multi oameni care sa se simta jigniti / atacati de modul in care ati pus problema. Forumurile sunt o comunitate. Comunitatile creeaza pasiuni. Pasiuni care nu intotdeauna au legatura cu banii. Oamenii vor sa interactioneze, vor sa se cunoasca unii pe altii, sa isi testeze unul altuia reactiile.

Forumul Avocatnet.ro face toate aceste lucruri si exista datorita pasiunii, nu datorita banilor pe care ii genereaza. Daca ar fi doar o problema de bani, probabil ca mai toti concurentii nostri ne-ar fi batut pana la acest moment. Ca nu suntem bogati deloc.

@: octavia59


octavia59 a scris:

...
Iar intebarea de ce postezi pe acest forum, este ca cea " daca nu-ti place, schimba canalul, ai telecomanda " !


Chiar as vrea sa vad cate forumuri asculta si implementeaza parerile si sugestiile utilizatorilor asa cum o facem noi. Cati isi pun problema sa duca personalizarea unor idei pana la nivelul la care incercam noi sa ajungem, doar pentru a multumi pe toata lumea.

Daca vreti un raspuns transant, atunci o sa raspund "Da, facem absolut tot ce putem. Si daca la un moment dat n-o sa putem face ceva, o sa spunem (am facut asta de mai multe ori). Dumneavoastra ce ati raspunde cuiva care v-ar spune ca nici asta nu e de ajuns?".
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2009
Alin Popescu, administrator
Mie mi-a placut forumul ca parea o comunitate, intr-adevar... deschisa tuturor si oricui... vadit interesata de toate felurile de idei, de la tampite la destepte... de la absurde la realizabile...
Dupa ce m-am scaldat printre ideile de pe avocatenet.ro, am descoperit ca nu numai imi pare o comunitate, chair e...
Ca imi pot face amici, cunostinte, prieteni...
Unii nu scriu des, dar inca mai vorbesc cu ei pe mess... Altii sunt din Iasi ori Brasov...
Pe toti ne uneste pasiunea asta...
Iar partea tehnica incurajeaza comunitatea, comunicarea, diversitatea... numai faptul ca ne intreaba de una-alta e important. E singurul forum pe care o astefl de comunitate s-a inchegat atat de bine. Si mai urmaream niste forumuri, nu musai pe teme juridice.

Cand m-am certat prima data ca toate pauzele de masa, dans si voie buna mi le petrec pe acest forum, am descoperit, evident, ca sistemul meu imunitar ii gasise o aparare forumului... ca sa nu-l invinovatesc pentru timpul pe care-l cheltuiam aici... :D
Si pentru ca nu voiam sa ma despart de el, am imbratisat ideea venita in aparare ca pe o nevoie: aici gasesc cele mai variate idei, juridice ori practice, despre cum sa procedeze sau cum ar proceda un om intr-o situatie data...

Ca e o idee proasta sau buna, legala sau nu, usor sau greu de realizat... o idee imi arata un alt mod de abordare...
Cu cat eu cunosc mai multe variatiuni ale gandirii umane sau a posibilitatilor de abordare juridica a unei probleme, cu atat sunt mai bine pregatita: ori ma gandesc si eu la alte variante ori imi exercit argumentul in a le combate. Nu conteaza, atata timp cat finalitatea e aceeasi: sa invat din experienta altora.
De aceea unii insista in dependenta lor... si nu se lasa...
Iar "varietatea de variante" poate fi benefica unora ca mine... chiar daca unele varinate sunt evident gresite, ilegale etc.
Prin urmare, si acestia fac viata frumoasa pe forum si au farmecul lor! Sa le dam in cap... mi-e ca nu ne ajuta daca suna a gol sau plin! :)

Asa incat, despre aplauze: parca as vrea sa aiba si aplauze si recomandari un consultant, asa incat sa aplauzi un raspuns cand e bun si sa se vada doar ca a fost apreciat... iar de recomandat sa fie separat...
POate ca ar fi o revenire la varianta anterioara... dar pare putintel discriminatoriu ca unii sa aiba RECOMANDA si ceilalti doar APLAUDA... La o prima vedere.
Poate ca inca ma mai adaptez...
Imi pare o idee buna sa fie re-recomandat un consultat la un anumit interval de timp, asa cum imi pare egal ca si un user sa fie re-aplaudat... Dar ca o re-recomandare sa insemne mai mult decat o recomandare... sau poate complicam sistemul inutil?

Mi-ar mai placea, personal, fara legatura cu modificarile forumului, sa existe o discutie mai activa si continua despre probleme legate de meseria mea... de la deciziile baroului, UNBR si CAA, la chestiuni practice...
Din pacate, nu inteleg de ce exista o limitare de pareri si idei in domeniu, ca o autocenzurare... ca si cum ar influienta cu ceva activitatea bb.
Dar... voi reveni cu subiecte noi si poate ne vom mai insufleti. :sorry: Speranta moare ultima.
Dorinta de aprobare e probabil instinctul cel mai profund al omului civilizat.
Pana si cei care spun ca nu le pasa ce parere au altii despre ei, in cele mai multe cazuri se amagesc singuri.

Cu totii simtim nevoia sa se uite cineva la noi. Am putea fi incadrati in mai multe categorii in functie de felul privirii sub care vrem sa traim.
Unii cauta privirea unor ochi familiari, altii privirea unui numar nesfarsit de ochi. Unui actor spre pilda, nimic nu i-ar putea suplini privirea unui public cat mai larg.
Nu cunosc actori care sa fie fericiti sa joace cu sala goala, indiferent cati bani ar primi pentru asta. Sau oricat ar primi tot n-ar putea inlatura sentimental ca luminile s-au stins in sala vietii lor.

Cei care au ajuns sa scrie aproape zilnic pe forumul acesta, fac cumva parte din aceasta din urma categorie, (domnule filipstelian). Iar cei care scriu sub numele lor adevarat mai au o calitate: stiu sigur ca n-ar putea sa-I huiduie nimeni sub acoperirea anonimatului. Asta spune multe despre calitatea lor umana si profesionala.

Asa ca m-am bucurat …initial cand am vazut ca au aparut APLAUZELE.
Dar as fi dorit sa fie cumva si pentru consultanti (actori) nu numai pentru public (utilizatori).
Stiu, si consultantii pot primi aplauze, dar doar indirect prin intermediul recomandarii. Ceea ce nu prea imi place.
Mi-ar fi placut sa stiu care este acel raspuns/mesaj al meu si a altora care a fost apreciat macar pentru impresia …artistica, daca nu si juridica.
Drept pentru care as vedea cumva despartite aplauzele de recomandari.
As vedea aplauzele strict pe subiect (oricand si pentru orice raspuns pe care as avea tendinta sa-l aplaud, indifferent de la cine vine el, de la un consultant ori simplu utilizator – evident fara autoaplauze ) fara nici un fel de implicatie asupra ordinii in catalogul consultantilor, iar recomandarile ar putea sa ramana ca si pana acum cu posibilitatea repetarii lor dupa o anumita perioada de timp.
Ultima modificare: Miercuri, 8 Aprilie 2009
romascanu, moderator
Ne-am gandit si noi mult la toata ideea aplauzelor si la faptul ca noul sistem nu trebuie sa devina mai interesant decat vechiul sistem de punctare a consultantilor. Si nu stiam in ce masura aplauzele au sau nu succes.

Astazi, la cateva zile de la momentul lansarii, am adunat deja cateva idei interesante.

1. O sa fie nevoie si de un sistem de aplauze pentru consultanti. Si o sa implementam un astfel de sistem. Ideea ar fi insa sa putem diferentia aplauzele de recomandari, o diferenta fina fiind cea pe care o aminteste nicoleta (utilizatorul sa inteleaga ca prin aplauze, nu ridica consultantul in clasament, ci ii apreciaza doar calitatea raspunsului).

2. Este nevoie de un sistem de admonestare a celor care scriu prostii. Si, ca sa nu cadem in dispute interminabile, ma gandesc sa ne referim deocamdata doar la cei care scriu lucruri abuzive/ofensatoare. Si o sa avem un sistem de raporteaza abuz / raporteaza violenta de limbaj, etc. Prin care moderatorii sa fie avertizati despre aceste mesaje.

3. Este nevoie sa stim pentru ce mesaje am fost aplaudati. Am implementat deja, incepand de astazi, un sistem de statistici, care arata fiecarui utilizator pentru ce a primit aplauze. Singurul lucru care lipseste este identificarea clara a mesajului pentru care un utilizator a fost aplaudat. O sa implementam si aceasta modificare. Pana atunci, statisticile arata asa:
www.avocatnet.ro/content/uti...

4. Este nevoie de re-recomandarea consultantilor, asa cum este posibila re-aplaudarea utilizatorilor. O sa implementam sistemul respectiv. Au fost discutii despre termenul de re... . Noi am propus 2 saptamani. Au fost voci care au spus ca ar fi util sa fie de o luna. O sa incepem cumva. Sper sa putem implementa modificarile in cel mai scurt timp.

Ca,m atat imi aduc aminte acum. Daca am uitat ceva, va rog sa ma trageti de maneca.

O seara placuta.

PS 1
:innocent: Stiu ca sunt administrator si fac parte din echipa care a creat Avocatnet.ro in urma cu multi ani. Dar recunosc ca si pe mine comunitatea Avocatnet.ro, asa cum arata ea astazi, m-a facut sa devin dependent si sa intru online mai des decat mi-as dori poate in anumite momente. Si eu mi-am rezolvat probleme prin intermediul prietenilor din Forum si am aflat ca exista oameni care se pricep la lucruri carora am incercat intotdeauna sa le gasesc o solutie.

PS 2
:coffee: Mai umbla o idee prin capul nostru. Sa facem un soi de pagina principala petnru fiecare utilizator, in care sa vada:
- link-uri recomandate de prietenii lui
- noutati / barfe pe care le-au auzit prietenii lui
- alte resurse pe care prietenii doresc sa le puna la dispozitia grupului.
Credeti ca ari fi utile?

PS 3
:secret: Pianistul e cam obosit dupa lansarea de vineri, in care a pus mult suflet. Asa ca maine si poimaine lipseste. Speram ca de luni vom reusi sa punem online, una cate una, toate modificarile de mai sus. Si, da, multumirile mele publice pianistului pentru modul in care isi face treaba. Jos palaria :tease:

Alte discuții în legătură

Modificari 8 iunie 2010 Alin Popescu Alin Popescu Incepand din aceasta seara, profilul de utilizator Avocatnet.ro a suferit niste mici modificari. Astfel, in locul listingului de mesaje scrise in forum pe care ... (vezi toată discuția)
Sugestie" rating recomandari ContSters87904 ContSters87904 Ma gandeam sa facem asa cum exista un rating de popularitate sub care sunt afisate un nr de aplauze si un buton langa el sau pe profilul de consultant, unde ... (vezi toată discuția)
Una-doua sugestii functionale! nucu$ nucu$ Una ar fi: sa putem afla nu numai [i]cand[/i]/[i]de la cine [/i]primim aplauze, ci si la care raspuns/postare.E greu?Ar fi foarte folositor in cazul cand ... (vezi toată discuția)