avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... lmputatii salariale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

lmputatii salariale

buna ziua. sunt nou pe aici si ma intereseaza raspunsul la intrebarea:
daca se emite o imputatie pe salariu iar acea persoana se afla aproape de lichidare (ultima luna) cat se poate opri din ultimul salariu al acestuia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:59, 2 Decembrie 2013
Nicio retinere nu poate fi efectuata din salariu , decat in baza unui titlu executoriu sau a unui acord intre angajator si salariat.

Art.169 C.mun.

(1) Nici o reţinere din salariu nu poate fi operată, în afara cazurilor şi condiţiilor prevăzute de lege.
(2) Reţinerile cu titlu de daune cauzate angajatorului nu pot fi efectuate decât dacă datoria salariatului este scadentă, lichidă şi exigibilă şi a fost constatată ca atare printr-o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.
...
si daca a fost obligat sa scrie ca este de acord,am intrebat si mai sus inseamna ca o sa fie retinut?
Chiar daca a fost obligat sa scrie asa ceva, retinerea este tot nelegala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este procentul maxim care poate fi poprit din salariu? ContSters69724 ContSters69724 As dori sa stiu cat se poate opri din salariul sau pensia unui cetatean in urma executarii silite? M-ar interesa si temeiul legal intrucat in ultimul timp se ... (vezi toată discuția)
Retinere din salariu ady1981 ady1981 mi s-a retinut tot salariul ca despagubire pt o dauna adusa firmei este corect? :\"> Care este suma maxima ce se poate retine din salariu conform legii? (vezi toată discuția)
Retinere salariu IVAN ALINA IVAN ALINA :-/Un salariat a furat 1200 de lei din gestiune, i s-a facut inventar unde s-a constatat prejudiciul creat si in urma inventarului salariatul a dat o ... (vezi toată discuția)