avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj cu 2 proprietati
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj cu 2 proprietati

Am divorțat după 18 ani de căsnicie. Înainte de a mă căsători am primit de la serviciu un apartament. Când s-au dat apartamentele spre vânzare (eram deja căsătorit), am plătit avansul și l-am terminat de achitat în august 2013. Între timp ne-am cumpărat și o casă la țară. Fosta soția dorește să vindem cele două proprietăți și să împărțim totul la doi. Eu i-am făcut următoarea propunere: mie să-mi rămână apartamentul (pe care l-am achitat singur), ea să rămână cu casa de la țară și toată povestea să o rezolvăm la un notar Bineînțeles că nu este ce acord. Dorește să rezolvăm totul prin tribunal. Ce mă sfătuiți să fac?
Ati zis ca ati divortat, apoi ca nu ati divortat inca.
Partajul il puteati face indiferent daca divortati sau nu sau le puteti face pe amandoua odata sau intai divortul si apoi partajul dupa cum vroiati sau era necesar.
Daca nu ajungeti ambii la mediator nu aveti de unde sti daca ajungeti sau nu la o intelegere.
La mediator puteti ajunge si daca nu aveti actiune pe rol, cerere depusa la instanta.
Daca ajungeti la un acord prin mediator, puteti apoi sa mergeti cu el la un notar sa-l autentifice sau in instanta unde veti achita taxa de timbru ( cred ca ati achitat deja ) si puteti recupera jumatate din taxa achitata.


Din ziua în care am intentat divorțul, am considerat că am divorțat de fosta soție. De aceea m-am exprimat așa.
e o diferenta...sincer...pana nu aveti hotararea definitiva ( adica ati trecut de apel ) nu sunteti divortat. nu puteti face partaj decat dupa ce ati divortat, altfel este separatie de bunuri ....

in situatia dvs, personal nu cred ca veti ajunge la vreo intelegere....deoarece sotia este constienta de avantajul pe care il are in fata instantei ramanad cu copilul in intretinere.va trebui sa luptati destul de mult sa convingeti instanta sa trimita sotia la tara cu copilul, in timp ce dvs ramaneti singur in apartament. mai multe nu va pot spune necunoscand cazul in speta.
chiar si un avocat care nu este maestru poate sa-i spuna acest lucru.
Ultima modificare: Duminică, 5 Ianuarie 2014
Antoanela Geaman, Avocat
Nu trebuie sa se duca la tara. Vinde la tara si isi ia casa la oras.
Dreptul dvs e oarecum egal, dvs nu aveti in plus fata de dansa decat faptul ca ati achitat avans si doi ani ratele.
Care e diferenta de valoare intre imobile ? vedeti si care e suma platita in plus (raportata la valoarea de azi a imobilului) si ajungeti la un acord.. sau compromis.
Ultima modificare: Duminică, 5 Ianuarie 2014
gi-jane2, moderator
mai ales daca este vorba de o casa la tara versus un apartement in Bucuresti , ma indoiesc ca poate vinde asa usor si sa-si cumpere un apartament decent. daca intra-devar colega are dreptate si poate, atunci nu vad de ce nu doreste sa va intelegeti.
pe urma cu ratele , acestea se prezuma a fi din contributie comuna daca nu reusiti sa demosntrati cu certitudine ca doar dvs le-ati platit.

Alte discuții în legătură

Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit ... Mihai Luca Mihai Luca Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit prima casa împreună cu soția. Anul acesta am divorțat, eu vreau sa rămân eu cu ... (vezi toată discuția)
Divort/cale amiabila iuli113 iuli113 Buna ziua, Am urmatoarea speta: M-am casatorit anul trecut,anul acesta in luna mai mi-am cumparat impreuna cu sotia un apartament prin prima casa-valoare ... (vezi toată discuția)
Drept locativ lucianmarian lucianmarian Ne-am cunoscut, am cumparat apartament prin Prima Casa si apoi ne-am casatorit. Am divortat pe cale notariala, ea a ramas sa locuiasca acolo, eu m-am mutat la ... (vezi toată discuția)