avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj cu 2 proprietati
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj cu 2 proprietati

Am divorțat după 18 ani de căsnicie. Înainte de a mă căsători am primit de la serviciu un apartament. Când s-au dat apartamentele spre vânzare (eram deja căsătorit), am plătit avansul și l-am terminat de achitat în august 2013. Între timp ne-am cumpărat și o casă la țară. Fosta soția dorește să vindem cele două proprietăți și să împărțim totul la doi. Eu i-am făcut următoarea propunere: mie să-mi rămână apartamentul (pe care l-am achitat singur), ea să rămână cu casa de la țară și toată povestea să o rezolvăm la un notar Bineînțeles că nu este ce acord. Dorește să rezolvăm totul prin tribunal. Ce mă sfătuiți să fac?
Doamna a pornit de la ideea sa vanda tot si sa se imparta. F bine, sa inceapa cu casa de la tara, vad cat obtine pe ea, fixeaza un pret pt ap, va dcu cat s-ar vinde.. adica pot insista pana zice unul gata, cumpar.. domnul nu mai vinde si ii da fostei o diferenta de ani si gata. Eu nu inteleg unde e neintelegerea.. a, ca domnul nu vrea sa mai dea sulta pt egalizarea ( sau pe acolo) a cotelor, e altceva.
Un acord presupune ca fiecare sa mai cedeze de la el, cum s-ar zice.
Dvs ziceti ca ati achitat singur ratele, de unde singur, din fonduri proprii sau comune ?
Pana la urma nu e musai sa ajungeti la un acord, puteti lasa instanta sa decida.

Ultima modificare: Duminică, 5 Ianuarie 2014
gi-jane2, moderator
Am achitat din fonduri proprii. Mi-aș fi dorit să rezolv amiabil, prin notar.
Asa cum ati zis ca ati divortat, poate ca nici fondurile proprii nu sunt chiar proprii. Fonduri proprii sunt mostenirile, donatiile, despagubiri, drepturi de autor, premii castiguri la loto.. de-astea.
sa ne ziceti si noua daca a venit la mediator si daca ati reusit sa va intelegeti.
Succes !
Așa cum am scris mai devreme - din ziua în care am intentat divorțul, am considerat că am divorțat de fosta soție.
Iar banii pe care i-am câștigat prin mucă cinstită, peste salariu, ce reprezintă?
codul civil Art. 341

Veniturile din muncă şi cele asimilate acestora

Veniturile din muncă, sumele de bani cuvenite cu titlu de pensie în cadrul asigurărilor sociale şi altele asemenea, precum şi veniturile cuvenite în temeiul unui drept de proprietate intelectuală sunt bunuri comune, indiferent de data dobândirii lor, însă numai în cazul în care creanţa privind încasarea lor devine scadentă în timpul comunităţii.

:)

Alte discuții în legătură

Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit ... Mihai Luca Mihai Luca Bună ziua, În anul 2017 am achiziționat un apartament cu credit prima casa împreună cu soția. Anul acesta am divorțat, eu vreau sa rămân eu cu ... (vezi toată discuția)
Divort/cale amiabila iuli113 iuli113 Buna ziua, Am urmatoarea speta: M-am casatorit anul trecut,anul acesta in luna mai mi-am cumparat impreuna cu sotia un apartament prin prima casa-valoare ... (vezi toată discuția)
Drept locativ lucianmarian lucianmarian Ne-am cunoscut, am cumparat apartament prin Prima Casa si apoi ne-am casatorit. Am divortat pe cale notariala, ea a ramas sa locuiasca acolo, eu m-am mutat la ... (vezi toată discuția)