avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 527 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de garantie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de garantie

e normal sa mi se ceara la angajare sa girez cu casa?
Cel mai recent răspuns: adelaida_07 , utilizator 21:55, 6 Aprilie 2009
soficu cristina a scris:

Daca dna este proaspat absolvent, perioada de proba poate fi 6 luni.Functia de director de hotel poate fi si fara studii superioare,este conform cerintei fisei de post.Deocamdata nu exista o corelatie intre functii si studii, decat pentru anumite functii reglementate.

Lucrurile nu stau chiar asa . Nu orice absolvent este obligat la o perioada de proba de 6 luni ci doar la " debutul in profesie" Adica un absolvent de scoala profesionala de cizmarie va avea o perioada de proba de 6 luni daca se va angaja ca ca cizmar, daca este muncitor necalificat perioada lui de proba este de 5 zile, sau un absolvent de facultate economica va avea o perioada de proba de 6 luni daca este incadrat ca economist dar va avea o perioada de proba de doar 90 zile daca va fi directoir de hotel. Sa nu facem confuzie intre debutul in profesie cu primul loc de munca.
ART. 31 – Perioada de proba

(4) (OUG 65/2005) Absolventii institutiilor de invatamânt se incadreaza, la debutul lor in profesie, pe baza unei perioade de proba de cel mult 6 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salarizarea personalului contractual din primarii lidia31 lidia31 Sunt angajata la o primarie din noiembrie anul trecut, ca personal contractual pe un post unic cu cerinte de studii superioare, dar ca debutant ,cu un salariu ... (vezi toată discuția)
Stagiu sanda2s sanda2s Buna seara! Sunt angajat cu o vechime de 30 ani intr-o societate iar pe postul actual am o vechime de 10 ani. Postul, conform COR cod 215101, ... (vezi toată discuția)
Garantie imobiliara la angajare alina.alina alina.alina Sunt in discutii de angajare la o anumita firma. Postul pe care urmeaza sa il ocup este de Director Magazin. Gestiunea imi va fi predata mie, si pentru ca ... (vezi toată discuția)