avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Spalarea de bani
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Spalarea de bani

Buna seara
Puteti sa ma lamuriti va rog intr o problema ?
Daca politia prin verificarea contului meu, are extrasele de cont prin care se vad sume de bani mai mici de 15 mii de euro intrate in cont regulat , prin transfer din afara tarii,ma pot acuza de spalare de bani ?#-o
Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: tgeorgescu , utilizator 21:50, 9 Decembrie 2013
Am primit deja raspunsuri de la avocati dupa forum care m-au lamurit in problema mea. Nu cred ca este necesar sa dau mai multe detalii despre ce am lucrat si unde am lucrat in afara. Am prietene care lucreaza ca menajere in casa fara carte de munca si primesc lunar 1000 eur. Am deasemeni prietene care sunt intretinute de alti barbati care primesc lunar cate 4 mii euro .Printre ele ma numar si eu. Trebuie sa cer barbatului respectiv sa imi dea in scris provenienta banilor, sa justific eventual in fata organelor de politie ? Este chiar ridicol si aberant .
Cum sa spun, a fi intretinuta de concubin nu e infractiune. Ar fi infractiune doar daca ar fi proxenet sau daca ar fi vorba de cinci concubini in loc de unul singur. In orice caz, daca depuneti des mii de euro in cont, banca va banui la un moment dat ca faceti spalare de bani. Asa ca mai elegant ar fi fost sa primiti banii prin transferuri bancare, sa fie clar de la cine primiti si specificat pe fiecare transfer "donatie". Nu de alta, dar banca este obligata prin lege sa raporteze operatiunile de cont suspecte. Plus ca daca apar ca venituri din munca, ar insemna ca nu v-ati platit taxele si impozitele.
Ultima modificare: Luni, 9 Decembrie 2013
tgeorgescu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din job part-time m-am trezit dator la banca carmenssilva carmenssilva Am cautat un job part-time pe net si m-au contactat reprezentantii unei firme de consultanta fiscala si transferuri financiare.Pentru o perioada de proba de ... (vezi toată discuția)
Spalare de bani tatiana1 tatiana1 O societate comerciala este imprumutata de catre aasociat cu 48000 lei in baza unui contract de imprumut iar suma se inregistreaza in registrul de casa .Dupa ... (vezi toată discuția)
Pot fi acuzata de spalare de bani? scorina scorina buna ziua, vreau sa ma ajutati. sotul meu a fost asociat la un srl s-a decis sa-si vanda partea iar ceilalti asociati au fost de acord. am facut contract de ... (vezi toată discuția)