avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Nu am bani de TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Nu am bani de TVA

Buna ziua. Am si eu o problema.Situatia e in felul urmator:

Am vandut acum 2 (doua) luni in urma un apartament,care i-l aveam luat pe firma.Am luat o suma destul de frumoasa,numai ca....in ziua in care am facut tranzactia de vanzare cumparare,cand m-am intors de la notariat,cu borsetul plin cu bani,am oprit sa-mi cumpar ceva dintr-un Market si mi-au fost furati toti banii !!
Acum problema e ca sunt dator la Statul Roman cu plata TVA-ului si a impozitului ! Problema e ca nu mai am bani deloc si nu mai am alte bunuri pe firma sau pe numele meu ca sa le pot vinde,pentru a plati datoriile catre Stat.
Intrebarea este : Neplata TVA-ului,constituie infractiune sau contraventie ? Pana unde se poate ajunge in acest caz (din partea Statului....) E caz penal sau nu ?
Va multumesc.
speriati omul:)
daca puteti dovedi cele afiramate, in sensul ca ati reclamat furtul banilor atunci solicitati lichidarea societatii fiind linistit in ceea ce priveste lipsa banilor rezultati din vanzare...Daca insa lucrurile stau altfel si incercati sa va sustrageti de la plata TVA urmand sa folositi banii incasati in scopuri personale atunci vi se va atrage raspunderea personala:- recuperarea prejudiciului din averea personala, o "racoreala" in legatura cu infractiunea comisa.

nu va apucati sa munciti ca sa platiti TVA, societatea trebuie sa produca ca sa-si achite datoriile...forta majora daca este invocata SI DOVEDITA atunci nu veti raspunde personal si nici nu va trebui sa acoperiti datoriile societatii.
Aveti posibilitatea de a muta inregistrarea cu vanzarea in sume in curs de clarificare (din punct de vedere contabil) intrucat faptul ca nu mai sunteti in posesia banilor denota ca tranzactia nu s-a incheiat (e posibil ca beneficiarii apartamentului sa fie implicati si ei in furt intrucat ei erau primii ce stiau de existenta banilor), astfel nu mai aveti obligatia sa declarati TVA-ul.
Pentru a putea face acest lucru va trebuie dovada ca politia a inceput urmarirea penala.

Dar intrucat l-ati declarat deja, ceea ce nu e bine, faceti o sesizare celor de la finante cu privire la acest caz si incercati sa depuneti o rectificativa, intrucat atata timp cat la o operatie economico financiara exista rapoarte juridice (in cazul acesta ancheta politiei si ulterior judecata penala/civila a hotilor) ea nu se considera o operatie exigibila; prin urmare TVA-ul nu este unul exigibil.
Apelati si la un jurist in acelasi timp, el va poate ajuta mai mult.

Dar daca incercati doar sa va sustrageti, nu recomand intrucat puteti intra la Fals si uz de fals, Evaziune fiscala, plus cateva amenzi pt ca puneti politia pe jar degeaba
Ultima modificare: Duminică, 5 Aprilie 2009
Cosmin Antohe, Contabil
Unde ati mai auzit ca statul sa-ti suporte furturile?De ce ar fi obligat?Poate sa-ti faca o reesalonare sau o amanare a platii, dar nu cred.Doar pierderile din calamitati naturale se deduc.In primul rand, tva-ul nu este banul societatii este banul statului din momentul in care ai facut factura.Mie tot nu mi-este clar un lucru.De ce s-a facut vanzarea la notariat?O persoana juridica nu vinde bunuri cu factura?!Este persoana juridica, de ce trebuie sa apeleze la un notar?
Ultima modificare: Duminică, 5 Aprilie 2009
Smart Contab Expert S.R.L., Contabil
Din nefericire lucrurile CHIAR ASA AU FOST,iar primii suspectii,au fost....cuparatorii,o familie destul de in varsta,65,respectiv 62 de ani (stiu datele,pentru ca le-am vazut buletinele cand am facut actele si am eliberat factura ),dar au iesit din discutie,doar daca au informat pe altcineva sa ma urmareasca,dar ma rog,asta e treaba Politiei Romane sa vada cine "m-a facut la buzunare"...Asadar,daca am inteles bine : daca situatia este aceasta (si asa stau lucrurile din nefericire ),statul roman,poate intelege in ce situatie ma aflu,fara a-mi aplica o masura coercitiva ("racoreala" ),rezumandu-se "doar" la a recupera TVA-ul de la firma,dar daca acest lucru,ascunde sustragerea in mod intentionat de la plata TVA-ului,cu siguranta voi suporta consecintele de rigoare. Asa este,am inteles bine ? Vreau sa mai mentionez ca firma nu mai are activitate de la inceputul anului,pentru ca nu a mai mers nimic din domeniul de activitate care-l aveam,asadar pe firma era trecute ca si bunuri un apartament.Firma nu mai are alte bunuri mobile si imobile,iar eu nici atat nu mai am,pentru ca.....nu mai am nimic...a trebuit sa vand TOT si sa-mi achit creditele la banca ! Asta-i realitatea. Va multumesc inca o data !
statul nu-ti suporta furturile, dar statul accepta starea de insolventa si admite cauzele care au produs aceasta stare fara sa atraga raspunderea administatorului daca acesta nu si-a insusit activele societatii in scopuri personale(in mare cam asa suna)
la notar se autentifica vanzarile-cumpararile de imobile caci fara autentificare nu se intabuleaza...asa vrea statul

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent!!!!! monalisa1500 monalisa1500 am un SRL in lichidare. am inchis anul trecut. mi s-a deschis dosar pt neplata CAS-urilor. am avut probleme mari, am luat tepe de la colaboratori si am ajuns ... (vezi toată discuția)
Impozite firma / cati bani imi revin. Doger Doger Salut. De curand m-am apucat de facut jocuri pe PC, insa am o dilema cati bani o sa imi ia statul. Market-ul pentru jocuri e in felul urmator: postez pe ... (vezi toată discuția)
Notificare debit iulianmarian iulianmarian Am si eu urmatoarea problema: in data de 10.10.2008 am incheiat un antecontract de vanzare cumparare al uni camion marca volvo mi-a facut plata partiala urmand ... (vezi toată discuția)