avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 377 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Acord scris pentru mutarea definitiva functionar public
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Acord scris pentru mutarea definitiva functionar public

buna seara, sunt functionar public si am semnat un acord scris pentru a fi mutata definitiv in cadrul institutiei, la autoritatea ierarhic superioara.
decizia o regret enorm.
va rog sa imi spuneti care sunt conditiile pentru a-mi revoca acordul. mentionez ca statele de functii nu sunt inca semnate si postul meu figureaza inca la institutia din subordine . Am si un copil de un an si cinci luni. .....
ce ma sfatuiti sa fac in aceasta situatie .
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:11, 10 Decembrie 2013
Potrivit art.91 alin.7 din Legea nr.188/1999, funcţionarul public poate refuza mutarea în cadrul altei structuri a autorităţii sau instituţiei publice în altă localitate, dacă se află în una dintre situaţiile prevăzute la art. 89 alin. (3). Refuzul nejustificat constituie abatere disciplinară.

art.89 (3): : Funcţionarul public poate refuza detaşarea dacă se află în una dintre următoarele situaţii:
a) graviditate;
b) îşi creşte singur copilul minor;
c) starea sănătăţii, dovedită cu certificat medical, face contraindicată detaşarea;
d) detaşarea se face într-o localitate în care nu i se asigură condiţii corespunzătoare de cazare;
e) este singurul întreţinător de familie;
f) motive familiale temeinice justifică refuzul de a da curs detaşării.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mutare functionar public alecramm alecramm am dreptul sa refuz mutare functionar public la un alt serviciu in aceeasi institutie publica sau in alta institutie publica? (vezi toată discuția)
Dreptul functionarului public crisgrig crisgrig Buna ziua, lucrez la o institutie publica si directorul vrea sa ma mute la alt compartiment. Ce pot face in situatia in care mi se da decizie de mutare? (vezi toată discuția)
Pot fi sanctionat daca refuz mutarea definitiva in cadrul unui alt compartiment? zombi zombi sunt functionar public iar de curind am fost instiintat verbal de seful meu ca voi fi mutat (nu a mentionat daca definitiv ). . probabil voi primi o decizie ... (vezi toată discuția)