avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediat fara motiv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediat fara motiv

Buna. Am nevoie de ajutor! In cazul in care x este concediat, el are dreptul la plata salariului pana in ziua concedierii? care este temeiul legislativ pe care se poate baza?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: madarolivia , utilizator 23:30, 5 Aprilie 2009
Dar daca domnul X nu s-a mai prezentat la serviciu o perioada de timp? Pentru absente nemotivate se plateste salariu? De asta ceream mai multe amanunte.
este vorba despre o concediere pt motive care tin de persoana salariatului si anume o abatere disciplinara nedovedita de catre angajatori si nu s-a facut o cercetare disciplinara, cel putin nu a fost convocat la o asemenea cercetare. dupa parerea mea x a suferit un prejudiciu in urma unei asemenea concedieri. ce prejudicii am dreptul sa invoc?
in decizie scrie ca ar avea 10 zile nemotivate dar aceste zile angajatorul nu le poate dovedi deoarece nu exista de fapt.
Pastrati plicul pe care l-ati primit de la ITM ( aceasta este dovada ca ati luat la cunostinta sdespre decizia de desfacere), si repede la tribunalul unde domiciliati, in termen de 30 de zile de cand ati primit decizia, pentru a face contestatie impotriva deciziei de concediere. Consider insa ca veti avea nevoie de ajutor de specialitate pentru intocmirea contestatiei. Puteti cere anularea deciziei, plata salariului restant, plata zilelor de concediu neefectuat, reintegrare in munca.
edit: M-am gandit eu ca e ceva cu absente nemotivate:). Atata timp cat X are martori cu care sa probeze ca a fost la serviciu in acele zile, are toate sansele sa castige. Succes!
Ultima modificare: Duminică, 5 Aprilie 2009
pakos, utilizator
si daca x nu are martori ca a fost la servici in zilele respective mai are vreo sansa de castig?este sofer, deci era mai tot timpul plecat.

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca Ileana popa Ileana popa Buna seara, Daca o persoana angajata pe postul de ingrijitor, in invatamant,cu contract de munca pe durata nedeterminata a avut concediu fara plata, cu ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna - data constatarii cauzei concedierii salariatului ? oanaportar oanaportar Va rog frumos sa ma ajutati sa inteleg ce inseamna - data constatarii cauzei concedierii salariatului ? Sunt membru numit intr-o comisie de cercetare ... (vezi toată discuția)
Incheierea contractului de munca cristinasova cristinasova Buna seara ! Va rog sa ma ajutati sa pot incheia un contract de munca a unei angajate care a plecat de la locul de munca fara sa anunte si fara demisie, cum ... (vezi toată discuția)