avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediat fara motiv
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediat fara motiv

Buna. Am nevoie de ajutor! In cazul in care x este concediat, el are dreptul la plata salariului pana in ziua concedierii? care este temeiul legislativ pe care se poate baza?
va multumesc!
Cel mai recent răspuns: madarolivia , utilizator 23:30, 5 Aprilie 2009
Orice mijloc de proba este admis. Pai daca pleaca in deplasare are un ordin de deplasare, ceva , o comanda, nu? Si aceasta poate constitui un mijloc de proba. Iar daca nu are absolut niciun mijloc de proba, are multe sanse sa castige procesul intrucat nu s-a efectuat cercetarea disciplinara. Depinde foarte mult de ce scrie pe decizie. In lipsa detaliilor, nu ma pot pronunta. De exemplu, a primit o convocare emisa de angajator si nu s-a prezentat sau a refuzat sa primeasca plicul?
Contestati in instanta decizia de concediere si solicitati ca angajatorul sa faca dovada convocarii si cercetarii disciplinare.
Sub sanctiunea nulitatii absolute, in decizie se cuprind in mod obligatoriu:
a) descrierea faptei care constituie abatere disciplinara;
b) precizarea prevederilor din statutul de personal, regulamentul intern sau contractul colectiv de munca aplicabil, care au fost incalcate de salariat;
c) motivele pentru care au fost inlaturate apararile formulate de salariat in timpul cercetarii disciplinare prealabile sau motivele pentru care, in conditiile prevazute la art. 267 alin. (3), nu a fost efectuata cercetarea;
d) temeiul de drept in baza caruia sanctiunea disciplinara se aplica;
e) termenul in care sanctiunea poate fi contestata;
f) instanta competenta la care sanctiunea poate fi contestata.

Veti avea castiog de cauza. Si sa solicitati reintegrarea in munca. In acest caz, angajatorul va fi obligat la plata salariilor din data desfacerii CIM pana la reangajare.
Ultima modificare: Duminică, 5 Aprilie 2009
Rodica Ciobanu, Avocat
va multumesc!!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfacere contract de munca Ileana popa Ileana popa Buna seara, Daca o persoana angajata pe postul de ingrijitor, in invatamant,cu contract de munca pe durata nedeterminata a avut concediu fara plata, cu ... (vezi toată discuția)
Ce inseamna - data constatarii cauzei concedierii salariatului ? oanaportar oanaportar Va rog frumos sa ma ajutati sa inteleg ce inseamna - data constatarii cauzei concedierii salariatului ? Sunt membru numit intr-o comisie de cercetare ... (vezi toată discuția)
Incheierea contractului de munca cristinasova cristinasova Buna seara ! Va rog sa ma ajutati sa pot incheia un contract de munca a unei angajate care a plecat de la locul de munca fara sa anunte si fara demisie, cum ... (vezi toată discuția)