Hotul care iti aduce inapoi bunul furat va fi tras la raspundere penala.
Dar in acest caz pericolul faptei este mult mai scazut si poate atrage o amenda administrativa daca organele de ancheta au fost sesizate.
Daca hotii nu vor sa aduca inapoi bunul furat si proprietarul le cere acest lucru iar acestia refuza, proprietarul care se incapataneaza in aceasta chestiune poate avea probleme penale.Daca ii forteaza hoti sa ii aduca bunul furat inapoi va raspunde penal.Mai mult chiar, mai nou, nu hotul este arestat ci pagubitul pretentios.Cred ca nu trebuie sa prezint un exemplu jurisprudential recent din practica judiciara romana.Este deja stiut.
Cam asta se poate intampla daca ai pretentia ca hotul sa iti aduca el singur inapoi bunul furat.
Este trist sa vezi cum incerci sa indrepti un om si tocmai tu sa fi cel arestat si nu hotul.
Chiar imi starneste mirarea o astfel de situatie...
Din pacate hotararea pronuntata in recurs aduce o atingere sigurantei cetatenilor.
Justitia trebuie sa aduca siguranta in randul opiniei publice si nu nesiguranta.
Dar justitia intru-un final e justa.Sa nu uitam ca este formata tot din oameni.
Si omul e supus greselii...
Din moment ce infractiunea nu era flagranta tot tantamul a fost exagerat.Nu mai vorbesc de consecinte.
Ultraj
alinaelida
este normal ca cineva sa stea arestat preventiv pentru infractiunea de ultraj contra bunelor moravuri si lovire ( 5 zile de ingrijire med. ) pe durata ... (vezi toată discuția)
Mandat de arestare
blue2v
buna ziua!am o intrebare:unei persoane i s-a emis mandat de arestare.aceasta este fugita din tara.eu ca persoana fizica il pot aduce legal in tara?sau pot fi ... (vezi toată discuția)