avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecinul de deasupra mea ma inunda si imi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecinul de deasupra mea ma inunda si imi afecteaza/distruge apartamentul

Ce drepturi legale am in urmatoarea problema cu vecinul de la bloc, de deasupra mea?
Vecinul de deasupra mea a facut modificari la instalatia de alimentare cu apa din apartamentul lui, ingropand-o in pardoseala, iar de atunci au aparut infiltratii la baia mea, pe hol si in bucatarie.
Tavanul de la baie este complet distrus, iar in momentul in care cineva face dus deasupra, toata apa de pe pardoseala lui se scurge prin tavan la mine.
La bucatarie, in coltul comun cu baia, tavanul a ainceput sa pice si el (incarcatura adica), pana la armatura. Peretele s-a coscovit si se intinde pe suprafete tot mai mari. La fel si in hol, car are perete comun cu baia.
Dupa discutiile cu proprietarul de deasupra, chiar si dupa ce a vazut ce e la mine in casa, nu vrea sa faca nici o reparatie la el pentru a remedia problema.
Pot sa-l dau in judecata? Ce sanse as avea? Sau cum pot sa-l determin sa faca ceva?
Multumesc mult!
Multumesc pentru raspuns!
1-Pentru clarificarea situatiei la nivelul imobilului exista infiintata asociatie de locatari sau de proprietari?
2-Daca exista asociatie de proprietari,initial sesizati oficial presedintele de asociatie,solicitati incheierea de inscris care sa dovedeasca starea de fapt=proces verbal
3-Contactati proprietarul vinovat cu obligatia remedierii defectiunilor ,inclusiv achitarea prejudiciului cauzat dv
Daca proprietarul vinovat nu se conformeaza,contactati mediator
4-Pentru indepartarea situatiilor neplacute dupa remediere deficientelor la apartamentul dv,incheiati polita de asigurarea facultativa care sa cuprinda si aceasta clauza/risc,astfel incat in eventualitatea repetarii situatiei de inundare,deschideti dosar de dauna,asiguratorul va returneaza c/v prejudiciu constatat
Buna dimineata, ca fotografia sa constituie o proba pertinenta in instanta trebuie sa indeplineasca anumite conditii, asa ca... fotografiile nu vor fi luate in consideratie. probele concludente sunt: martori, expertiza, inregistrarea audio- video.

Ultima modificare: Luni, 9 Decembrie 2013
elga50, moderator
nu doresc a respinge punctul de vedere şi cu diligente la As. proprietarilor de apartamente, desigur : trebuiesc luate-n calcul toate posibilităţile dar nu prea se implică în asemenea cazuri Asociaţia.Nimeni nu doreste a se pune rău cu locatarii acelei scări/bloc, o spun din proprie cunoştinţă de cauză . . . Totuşi, e bine să ai probe şi de la Asociaţie.
ac70andrei a scris:

Daca puteti fi mai exact, va rog, In ce consta polita de asigurare facultativa?

Pentru locuinte se incheie doua tipuri de asigurari: (1) obligatorie care asigura alunecarile de teren, inundatiile din cauze naturale si cutremurul si (2) faculativa care asigura alte evenimente printre care si inundarea de catre vecinul de deasupra.

O persoana care are o polita facultativa si locuinta este inundata de vecinul de deasupra, poate suna la societatea de asigurari si aceasta ii repara ce s-a stricat, urmand sa recupereze banii cheltuiti de la cel vinovat.

Alte discuții în legătură

Defectiuni alexpato1 alexpato1 am o problema cu vecinul de sus eu stau la parter.scurgerea lui din baie de la chiuveta si vana trece pe la mine pri apartament sus pe langa tavan si de cate ... (vezi toată discuția)
Inundare tavan baie in apartament din cauza vecinului de deasupra voicudamian voicudamian In 16.06 am sesizat pe Presed.Asoc.Proprietari ref.la inundarea unei portiun a tavanului din apart.unde locuiesc (la et.12) . Proprietarul de deasupra mea ... (vezi toată discuția)
Am probleme cu vecinul de deasupra mirelvv mirelvv Vecinul de bloc de deasupra are sifonul de la baie defect si imi inunda tavanul. Am discutat cu el si i-am spus ca platesc eu reparatia, numai sa permita ... (vezi toată discuția)