avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vecinul de deasupra mea ma inunda si imi ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vecinul de deasupra mea ma inunda si imi afecteaza/distruge apartamentul

Ce drepturi legale am in urmatoarea problema cu vecinul de la bloc, de deasupra mea?
Vecinul de deasupra mea a facut modificari la instalatia de alimentare cu apa din apartamentul lui, ingropand-o in pardoseala, iar de atunci au aparut infiltratii la baia mea, pe hol si in bucatarie.
Tavanul de la baie este complet distrus, iar in momentul in care cineva face dus deasupra, toata apa de pe pardoseala lui se scurge prin tavan la mine.
La bucatarie, in coltul comun cu baia, tavanul a ainceput sa pice si el (incarcatura adica), pana la armatura. Peretele s-a coscovit si se intinde pe suprafete tot mai mari. La fel si in hol, car are perete comun cu baia.
Dupa discutiile cu proprietarul de deasupra, chiar si dupa ce a vazut ce e la mine in casa, nu vrea sa faca nici o reparatie la el pentru a remedia problema.
Pot sa-l dau in judecata? Ce sanse as avea? Sau cum pot sa-l determin sa faca ceva?
Multumesc mult!
Domnule @thran,
Credeti-ma ca la cele 5-600 de apartamente pe care le administrez, am intalnit nu numai o data astfel de cazuri. Ceea ce am incercat eu sa comunic se bazeaza pe multa experienta. Mai mult, o copie a procesului-verbal de constatare a ceea ce discutam mai sus, este o piesa foarte importanta intr-un dosar de recuperare a daunelor.
Este f. adevarat ca multa lume confunda ceea ce trebuie sa faca as. prop. cu ceea ce face o moasa comunala... Pe mine nu ma deranjeaza, m-am obisnuit deja, insa de fiecare data am incercat sa comunic partilor aflate in conflct limita de competenta a as. prop. Cateodata, la unii mai insistenti le mai zic si eu ca - asa este normal, apa sa curga de sus in jos si ca la mine sa vina cu reclamatia cand apa nu are presiunea necesara; daca este prea multa, tre' sa fie vina cuiva - orientati-va si intelegeti-va ca intre vecini - si de obicei ajunge!
Cum am mai spus, vecinul care a produs necazul initiatorului acestui topic, nu este chiar dus cu pluta cum cred unii, chiar stie despre ce este vorba, numai ca-l doare inima lui de proprietar sa strice gresia din baie sa rezolve problema...

thran a scris:

Daca exista asociatie de proprietari,initial sesizati oficial presedintele de asociatie,solicitati incheierea de inscris care sa dovedeasca starea de fapt=proces verbal. Dar nu exista discutie despre asociatie in care sa nu apara aceasta formulare

Aveti dreptate dar sa o luam ca pe un tic verbal. Unii incep orice fraza prin "deci", altii cu "stimabile" chiar daca nu-l stimeaza deloc, altii ne trimit mereu "la avocat", "la trebunal", in "penal"...
Prietena noastra omniprezenta, ne indeamna la a "sesiza oficial presedintele", ori a sesiza "organul competent" sau "politia competenta"... Acum sa intelegem ca aceste organe sunt competente, toate, ori noi trebuie sa distingem care sunt competenti si care nu!
Mai bine ne cinstim ca sa ne vina inspiratia :beer:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Defectiuni alexpato1 alexpato1 am o problema cu vecinul de sus eu stau la parter.scurgerea lui din baie de la chiuveta si vana trece pe la mine pri apartament sus pe langa tavan si de cate ... (vezi toată discuția)
Inundare tavan baie in apartament din cauza vecinului de deasupra voicudamian voicudamian In 16.06 am sesizat pe Presed.Asoc.Proprietari ref.la inundarea unei portiun a tavanului din apart.unde locuiesc (la et.12) . Proprietarul de deasupra mea ... (vezi toată discuția)
Am probleme cu vecinul de deasupra mirelvv mirelvv Vecinul de bloc de deasupra are sifonul de la baie defect si imi inunda tavanul. Am discutat cu el si i-am spus ca platesc eu reparatia, numai sa permita ... (vezi toată discuția)