avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 872 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Ce pasi trebuie urmati pentru eliminarea concurentei ...
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Ce pasi trebuie urmati pentru eliminarea concurentei neloiale, avand Brevet de inventie pentru acel lucru?

Buna ziua. Doresc daca aveti placere sa ma indrumati cu privire la problema mea ,saturandu-ma sa alerg de la o institutie la alta fara nici un rezultat. Problema mea suna cam asa:

Sunt creatoul unei jucari cu numele de Bumerang pe care o comercializez pe raza Orasului Sinaia de mai bine de 20 de ani. In 2008 din cauza aparitiei a tot felu de oameni care au vazut ca aceasta jucarie are succes ,copiind-o intr-un mod jalnic doar ca forma pacalind turisti cu un fals, m-am hotarat sa aplic pentru Brevetarea inventiei pentru eliminarea acestor falsuri si pentru a-mi putea castiga in continuare existenta prin comercializarea acestei jucari intr-un mod legal. Acordarea acestui brevet de inventie sa realizat fara nici un fel de problema, O.S.I.M. acordandu-mi brevetul de inventie conform legii in 2012. Acum eu de la acordarea lui si pana in ziua de azi am depus mai multe plangeri atat la Politia orasului de resedinta cat si la Politia Judetului ,dar de fiecare data m-am lovit ori de necunoasterea organelor de ordine a legilor privind Brevetele de Inventie,ori de nepasarea lor privind problema mea.
In luna Iulie a acetui an ,am depus o plangere la Inspectoratul Judetean ,la sectiunea fraude a politiei economice,impreuna cu dovezi photo a persoaneor care ma prejudiciaza, prinse in fapt , probe ale produselor contrafacute si copie dupa Brevetul de Inventie.
Aceasta plangere sa plimbat pana in luna Septembrie astfel: Pol.Economica,Procuratura,Pol. orasului de resedinta ,Procuratura,Pol. Economica. Intr-un final plangerea mea ajunge la un agent al Pol.Economica care raspunde de zona unde eu i-mi desfasor activitatea de comert. Am sunat, mi-a confirmat ca acel caz este la el ,am cerut audienta unde am dat o declaratie .
La data de 10.10.2013 am aflat ca acestor persoane li sau trimis instiintari pentru a da declaratii.
Nici pana in ziua de azi ei nu sau prezentat pentru a da declaratii si continua sa comercializeze jucaria , fara ca nimeni sa-i ridice dupa strada.Precizez faptul ca ei nu detin societati pentru activitati de comert si nici nu au autorizati de comert de la Primaria orasului.
Va rog sa-mi dati un sfat ce anume trebuie sa fac pe mai departe pentru ca dupa cate am vazut nimeni nu doreste a se face nimic in acest caz.
Ultima modificare: Luni, 9 Decembrie 2013
sceneminimal, utilizator
Cel mai recent răspuns: sceneminimal , utilizator 00:54, 19 Decembrie 2013
[.............]. Orice avocat care v-ar spune ca brevetul valoreaza mai mult decat o ceapa degerata ar trebui dat afara din barou, pentru ca e un escroc care va papa banii si mai mult va incurca. Daca partea adversa isi angajeaza avocat va va manca cu fulgi cu tot. Din cate stiu eu brevetele de inventie sunt publice pana in cel mai mic detaliu, asa ca nimic nu-i impiedica pe concurentii dvs. sa copieze brevetul, el fiind zero din punctul de vedere al protejarii proprietatii intelectuale.

Domnule Ciuntu, ati comis o greseala elementara: ati scos inventia pe piata inainte de a depunde cerere de brevet. Asta atrage nulitatea brevetului. Nu mai poate fi vorba de contrafacere, deoarece nimeni nu mai are proprietate intelectuala asupra inventiei. Ca atare oricine e liber sa o reproduca, mai mult sau mai putin conform cu patentul care a fost publicat de OSIM.
[................]Din pacate pentru dumneavoastra, aveti vecini, cunoscuti, ba chiar dusmani care nu sunt pregatiti sa jure stramb cu mana pe Biblie si s-ar putea sa vi se-nfunde la proces. Orice individ care depune marturie ca a vazut pe strada inventia inainte sa depuneti cererea de brevet are dreptul sa va anuleze brevetul. Si nu vad cum ati putea demonstra ca minte.
[..............]Editat de catre moderator
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2013
Laura Ciobeica, moderator
tgeorgescu deja ma repet a 3 a oara ,nimeni nu va sti secretul acelei jucari niciodata . Ei reproduc acea jucarie doar ca forma fara ca ea sa fnctioneze. Cum numiti acest lucru? Daca Dumneata vei descoperi secretul acelei jucari eu maine iti fac cadou acel brevet de inventi . Daca eu am pus in vanzare acea jucarie inainte de a -mi lua Brevetul de inventie nu inseamna ca am pus in vanzare si secretul acelei jucarii. [....................]
Aceste persoane sunt cunoscute de toata politia din oras, sunt amendati de de ani buni , li se confisca de ficare data marfa tocmai din acest motiv (Inselatorie) . Deci nimeni nu poate si nu va putea reproduce o inventie fara a i se cunoaste secretul. Sper ca am incheiat subiectul pe care Dumneavoastra il numiti Art.8 si veti lasa pe altii sa ma ajute daca au placerea.VA MULTUMESC.

Cu recunostinta Doamnelor pentru raspunsurile date (claudiajelea si MioaraR).

Rog pe cineva sa ma indrume ,bineinteles daca exista asemenea lege. Doresc sa sa fac o cerere pe care sa o depun la IPJ ,prin care sa cer grabirea anchetei cu privire la dosarul care sa intocmit de ei 567/P/2013 . Doresc sa fac o astfel de cerere deoarece dupa cate am inteles de la cel care a preluat cazul ,el raspunde singur de o zona destul de mare si are foarte multe cazuri de rezolvat cu privire la domeniul economic.Va multumesc astept raspuns.

[..................] Editat de catre Moderator
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2013
Laura Ciobeica, moderator
Ati vrut sfat juridic, aveti sfat juridic. Brevetul este nul din doua motive: o data pentru ca inventia era pe piata la data cererii de brevet si a doua oara pentru ca brevetul nu descrie inventia, deoarece pastrati un anumit secret al ei. Brevetul trebuie sa descrie inventia in cel mai mic amanunt, altfel nu protejeaza inventia respectiva. Si cum brevetul este nul, nu aveti proprietate industriala sau intelectuala asupra inventiei si nu poate fi vorba de contrafacere. Si nici nu mai are rost sa cereti un brevet in care descrieti inventia in cel mai mic amanunt.
Ultima modificare: Marți, 17 Decembrie 2013
Laura Ciobeica, moderator

@sceneminimal
@tgeorgescu
Va rugam sa folosti un limbaj politicos pentru a respecta regulamentul acestui forum.
2. Continut
2.2. Sunt interzise: atacul la persoana, folosirea de cuvinte obscene, amenintatoare, abuzive sau indecente, comportament nepotrivit sau ofensator, hartuirea si mesajele menite sa provoace ceilalti useri. De asemenea, raspunsurile agresive sau ironice la mesajele jignitoare, sunt sanctionabile. Aceasta regula se refera atat la forum cat si la sistemul intern de mesagerie. O astfel de atitudine duce la stergerea mesajului si poate atrage avertizarea utilizatorului sau chiar banarea temporara / permanenta.

Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/tag...
Follow us: Avocatnetro on Facebook

Laura Ciobeica
Moderator
Tgeorgescu ,cand brevetezi un lucru , brevetezi obiectul in sine (dizain,forme,unghiuri etc.),nu tehnicele si operatiunile prin care obtii acel obiect . Asta ramane la latitudinea celui care breveteaza obiectul ,daca doreste sa breveteze si tehnicile si procedeele de fabricare.

[Editat de admin: Dezbateti ideile fara atacuri la persoana altfel inchid subiectul.]
Ultima modificare: Miercuri, 18 Decembrie 2013
Admin, administrator

Alte discuții în legătură

Marca inregistrata Scristi Scristi Buna ziua, comercializez bunuri in Rominia si am primit o instintare ca a fost inregistat la OSIM de catre o alta persoana. Mi s-a pus in vedere sa nu mai ... (vezi toată discuția)
Rolul poliþiei în sancþionarea încãlcãrii dreptului de proprietate industrialã otto2007 otto2007 Buna ziua, O persoana comercializeaza un produs inregistrat la osim fara acceptul proprietarului. S-a facut plangere la politie in acest sens. Au politistii ... (vezi toată discuția)
Brevet invenþie - cum trebuie sã procedez? ContSters64341 ContSters64341 Buna dimineata. Sunt persoana fizica si am conceput un produs care se va adresa clientilor la nivel global, acest produs este inovativ din multe puncte de ... (vezi toată discuția)