avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care sunt reparatiile pe care chiriasul e obligat sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care sunt reparatiile pe care chiriasul e obligat sa le plateasca?

Buna ziua,

as dori sa aflu care sunt reparatiile pe care chiriasul unui apartament e obligat sa le plateasca, pt ca textul legii nu mi se pare deloc clar. Stiu ca exista si cheltuieli de reparatie pe care proprietarul e obligat sa le plateasca, dar nu stiu exact ce si cum.

De exemplu, daca se strica usa de la intrarea in apartament, cine plateste? Se strica un robinet la chiuveta, ce trebuie inlocuit. Dar daca se strica liftul pe perioada cat chirisul sta acolo, cine plateste? Daca se strica centrala termica?

Multumesc!
Nu, nu are. Daca va uitati pe formularele tip de contract de inchiriere, la alineatul 11, se precizeaza : " Proprietarul nu va stanjeni pe chirias in exercitarea dreptului de folosinta a bunului inchiriat" - deci nu, nu poate nici sa va intrebe unde mergeti si cand va intoarceti.
Bineinteles ca nu...Locuiti la comun cu proprietarul ssu care e situatia?Este.vorba doar.de vcriozitatile unei persoane care nu are preocupări ..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mașina de spălat s-a stricat și trebuie înlocuită - cine trebuie s-o cumpere, proprietarul sau chiriașul? radu elefterescu radu elefterescu Buna ziua,am inchiriat un ap.pe o perioada mai lunga si in al patrulea an de inchiriere se stricamasina de spalat si trebuie schimbata,cine plateste ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de zugravire- sarcina proprietarului MuggedinRomania MuggedinRomania Am inteles, si as vrea doar sa mi se confirme, ca in ceea ce priveste cheltuielile de zugravire intr-un apartament, acestea cad in sarcina ... (vezi toată discuția)
Imputare termopan fisurat/crapat/spart SebastianTM SebastianTM Buna seara...am o intrebare...sunt chirias intr-un spatiu comercial( proprietar de magazin) si am constatat ieri ca e geamul termopan din interior este ... (vezi toată discuția)