avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tata decazut din drepturi
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tata decazut din drepturi

singurul lucru pe care l-a facut un tata pentru fiica lui, nascuta in italia, acum 13 ani a fost ca este trecut in certificatul de nastere. nu o cunoaste nici din poze. fetita se afla de la 9 luni in romania, la parintii mamei. tatal refuza sa semneze pentru ca mama fetitei, care lucreaza tot in italia, sa poata sa circule cu ea, sa o ia in vacante, sau altceva. care sunt parghiile legale ce pot fi folosite pentru a schimba aceasta situatie? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: florindum71 , utilizator 21:14, 15 Decembrie 2013
Doamnelor, aici se face vorbire de un nume trecut pe un certificat de naştere, atât!
Nu ştiu de ce mie mi se pare că este vorba de dezinteres total al tatălui biologic faţă de copil, demonstrabil, şi de obstrucţionarea interesului unei adolescente de a cunoaşte lumea şi mediul în care trăieşte mama sa, mamă care a întreţinut acest copil singură, cu ajutorul propriilor părinţi.
Despre schimbarea mediului în care trăieşte copilul nu s-a vorbit, copilul îşi are familia la bunicii materni, acolo e domiciliul ei, este vorba de libertatea de mişcare.
De unde până unde autoritate părintească comună cu un nume!?
Stau sa ma intreb cine cu cine ar urma sa exercite in comun autoritatea parinteasca in comun, ca nici mama nu-mi pare ca s-ar fi omorat cu grija pentru copil! Inteleg ca tatal nu si-ar recunoaste copilul nici din poze, dar mama.......doar a trimis bani? caci prin banca dragostea si grija de mama de zi cu zi n-am auzit sa se poata transmite!
Legal nu se pune probelam ca doar a trimis bani, ci ca nu a ingrijit copilul, ca nu si-a asumat obligatiile de parinte. Ca putea face demersurile de a lua copilul in vacante acum 5 ani, acum 7 ani, acum 10 ani... mult mai usor ca azi si cu urmari legale diferite!
Legal, e dificil sa soliciti suplinirea acprdului unui parinte ca celalalt sa isi vada copilul o luna pe an.
In plus, in practica am intalnit copii suparat in mod real, care au spus judelui ca nu vrea sa-si vada respectivul parinte, ca acesta nu merita. Ambii parinti puteau jura ca asa ceva nu se poate intampla.
Varsta copilului e destul de mare pentru a fi constient de abandonul sau... de aceea in acest caz e dificil de previzionat, solutiile juridice trebuie discutate cu un avocat si asumat un risc intr-un sens sau altul.
proastasatului a scris:

Stau sa ma intreb cine cu cine ar urma sa exercite in comun autoritatea parinteasca in comun, ca nici mama nu-mi pare ca s-ar fi omorat cu grija pentru copil! Inteleg ca tatal nu si-ar recunoaste copilul nici din poze, dar mama.......doar a trimis bani? caci prin banca dragostea si grija de mama de zi cu zi n-am auzit sa se poata transmite!

nu am intrat pe acest site sa vad considerații personale. Pt asta intru pe comentarii la diverse articole din presa, unde le gasesti din plin. Am cerut un sfat, nu pareri personale. De multe ori nu ajungi în instanțâ in țară, dar în străinătate! Revin la subiect. Mama a îngrijit copilul. A fost lângă el atât de des cât s-s putut(și de câteva ori pe an, la toate zilele de naștere, la plecarea la școală a stat un an în țară, si-a luat servici, dar ce faci cu 500-600 de lei?). Oricum, am înțeles, trebuie consultat un avocat în dreptul familiei. Mai am o întrebare. Acest lucru trebuie făcut în țară sau în Italia, copilul fiind născut acolo? Vă mulțumesc pt răspunsuri.
Va veti judeca in Romania.

Alte discuții în legătură

Reprezentant legal minor - urgent vilies0507 vilies0507 Bună ziua! Ce înseamnă să fii reprezentant legal al unui minor? Înseamnă că părintele care devine reprezentant legal are autoritate părintească ... (vezi toată discuția)
Controverse excludere de la exercitarea autoritatii parintesti cezarad cezarad Va prezint o speta: o mama care are un copil cu un tip cu care nu a fost casatorita niciodata, nu poate iesi cu copilul din tara intrucat i se cere de catre ... (vezi toată discuția)
Lntrebare iesire din tara minor din concubinaj paulet233 paulet233 Buna ziua ma numesc Elena am si eu o intrebare fiica mea a trait in concubinaj si a rezultat o fetita de 3 ani ele si tatal au rezidenta in italia, au plecat ... (vezi toată discuția)